Tartonii

Articole

3292

Păstrăv copt la cuptor. Rețeta de casă

O rețetă simplă - păstrăv copt la cuptor. Va fi pe placul dvs.!

Lista ingredientelor:

Păstrăv – 1 buc (350-400 gr)

Ceapă – 1 buc.

Jumătate de fenicul

Condimente: sare, amestec de piper, plante aromatice, semințe de muștar, coriandru, lămâie

Pentru garnitură: cartofi, roșii, usturoi, pătrunjel.

Pentru început peștele trebuie curățat. Evident, inițial acesta trebuie decongelat. Păstrăvul se curăță ușor. După care, peștele trebuie spălat bine sub apă. Cu foarfecele de bucătărie se face o incizie în oasele din interiorul abdomenului alături de coloana vertebrală. Ulterior, vă străduiți să înlăturați coloana vertebrală, fără a deteriora păstrăvul și fără a tăia prea multă carne. Alegeți atent toate oasele mari, la necesitate acestea pot fi tăiate cu cuțitul.

Amestecați sarea (puteți folosi sarea de mare), amestecul de piper, semințele de muștar și coriandrul și amestecul de plante aromatice uscate (oregano, busuioc, salfie, mentă ș.a.) Proporțiile ingredientelor se amestecă după gust. Pentru un păstrăv este suficient câte o linguriță de cafea. Peștele se presoară cu condimente. Se lasă deoparte un pic de condimente. În interiorul peștelui se pun 2-3 felii de lămâie, după care se pune la frigider pentru 30-40 de minute.

Până când peștele ”se odihnește”, preparați garnitura. Aici puteți da frâu liber fanteziei. Nouă ne-a plăcut garnitura din cartofi copți, roșii și usturoi așa cum am gătit în cazul macroului umplut. Am decis să nu inventăm nimic. Așa dar se coc doi cartofi, se răcesc până la temperatura aerului camerei și se curăță. Peste roșie se varsă apă clocotită după care se înlătură coaja. Usturoiul se rade mărunt.

În paralel se curăță ceapa, se taie pai și se prăjește în ulei de măsline. Rădăcina de fenicul se taie mășcat și se înăbușă împreună cu ceapa până când se rumenește. Nu se condimentează.

Peștele se scoate din frigider, se scot feliile de lămâie. Forma pentru copt se unge cu ulei. Se pun feliile de lămâie cu care s-a marinat peștele. Roșia se feliază și se pune în forma pentru copt.

Se aranjează peștele. În interiorul păstrăvului se pune amestecul de ceapă prăjită și fenicul.

În jurul peștelui se adaugă garnitura: bucăți de cartof copt amestecat cu felii de roșie. Se unge cu usturoiul ras și se condimentează cu amestecul pregătit anterior.

Peștele se stropește cu ulei de măsline, după care se dă la cuptor încălzit până la temperatura de 200 de grade pentru 30 de minute. Timpul de preparare durează în dependență de cuptorul dvs. Atunci când păstrăvul va fi gata el trebuie să capete o nuanță roz.

Păstrăvul se pune pe o farfurie, iar în jurul lui garnitura. Se înfrumusețează cu verdeață de pătrunjel. Se servește neapărat fierbinte cu un pahar de vin alb de masă.

Discuții