TrattoriaBambini

Articole

827

Salată de post cu fasole

Astăzi vă prezentăm o salată simplă și rapidă. Puteți pregăti din start mai multă pâine cu ulei de usturoi, pentru ca să vă ajungă pentru câteva zile. Și, amintim că, potrivit calendarului alimentației din Postul Mare, vineri, 10 martie, este o zi xerofagă (se consumă pâine, legume crude, fructe proaspete și fructe uscate, miere, nuci).

MOD DE PREPARARE

1. Încălziți cuptorul la 180 °С. Sfărâmați și curățați usturoiul, puneți-l în cupa blenderului, sărați, turnați uleiul și omogenizați.

2. Rupeți ciabatta cu mâinile în bucățele. Așterneți tava cu hârtie de copt, stropiți cu ulei de usturoi (folosiți aproximativ jumătate) și dați la cuptor. Coaceți până se rumenește pâinea. Lăsați să se răcească.

3. Tăiați mărunt țelina împreună cu frunzulițele. Curățați ceapa și tăiați-o felii subțiri, sărați, stropiți cu oțet.

4. Scurgeți lichidul din fasole, clătiți la dorință. Amestecați fasolea cu ceapa, țelina și restul de ulei de usturoi. Condimentați cu piper.

5. Puneți salata în farfurii, aranjați alături bucățelele de pâine, adăugați încă un praf de piper și serviți. Poftă bună!

Sursa

Discuții