Aquaterra

Articole

1890

Ce uleiuri pot fi folosite pentru îngrijirea pielii: 4 variante ideale

În ultimul timp, uleiurile naturale devin tot mai populare în ceea ce priveşte îngrijirea corporală. Astfel, ele sunt folosite în loc de creme, măşti şi produse de demachiat. Desigur, trecerea la folosirea uleiurilor are plusurile sale. În particular, avantajele provin din faptul că ele sunt produsele naturale şi nu conţin componenţi nocivi, asigură un rezultat garantat şi economicitate în utilizare. Dacă aţi decis şi dumneavoastră să încercaţi îngrijirea pe bază de uleiuri, îndreptaţi-vă atenţia spre următoarele produse:

Uleiul de macadamia

Uleiul de macadamia este un adevărat remediu salvator pentru femeile care duc un mod de viaţă activ. Astfel, acesta protejează pielea împotriva stresului, toxinelor, aerului poluat, precum şi a altor factori neplăcuţi. În acelaşi timp, dacă tenul arată obosit, uleiul de macadamia îi redă cu uşurinţă aspectul sănătos.

Acest ulei hrăneşte eficient pielea uscată, contribuie la menţinerea tinereţii şi netezeşte ridurile mici. Menţionăm că uleiul de macadamia este potrivit pentru pielea uscată şi pentru persoanele mai în vârstă. Pentru pielea normală şi grasă uleiul de macadamia este un produs de îngrijire a tenului mai puţin potrivit (dacă vreţi să îl folosiţi pentru protecţia împotriva substanţelor nocive, aplicaţi măşti săptămânale).

Uleiul de ricin

Uleiul de ricin, în pofida preţului său mic, este o adevărată comoară pentru îngrijirea corporală. În primul rând, are grijă de gene şi sprâncene, stimulându-le creşterea. În al doilea rând, este ideal pentru îngrijirea pielii din jurul ochilor, atunci când apar primele riduri. În plus, uleiul de ricin menţine elasticitatea pielii de pe piept (pentru aceasta trebuie să faceţi masaj zilnic cu ulei de ricin) şi poate deveni un remediu pentru profilaxia şi tratamentul celulitei (pentru aceasta faceţi împachetări cu miere şi ulei de ricin). Este potrivit pentru toate tipurile de piele.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este un ajutor perfect în îngrijirea părului, îndepărtarea machiajului, menţinerea sănătăţii corpului şi feţei. Trebuie menţionat că uleiul de cocos este unul dintre puţinele uleiuri care funcţionează eficient în tratarea pielii cu probleme. În particular, uleiul de cocos reduce inflamaţia, cicatrizează rănile, îndepărtează urmele post-acnee şi reduce numărul de erupţii. Singurul pericol al folosirii uleiului de cocos pentru faţă constă în faptul că el poate înfunda porii. De aceea înainte de utilizare testaţi-l obligatoriu pe o suprafaţă mică de piele.

Uleiul de avocado

Uleiul de avocado stimulează producerea de colagen şi elastină, îmbunătăţind astfel starea pielii şi întinerind-o. De asemenea, uleiul stimulează schimbul de oxigen, îndepărtează semnele de oboseală şi păstrează starea de sănătate a pielii. Trebuie menţionat şi faptul că uleiul de avocado poate fi folosit pentru îngrijirea părului: el restabileşte şi hidratează firele de păr.

Uleiul este potrivit pentru toate tipurile de piele. Acesta poate fi utilizat atât în formă pură, cât şi în combinaţie cu crema dumneavoastră zilnică.

Sursa

Discuții