Trattoria della nonna

Articole

535

Paste cu sos de legume

Continuăm să vă prezentăm rețete de post interesante. Acest fel poate deveni o cină perfectă pentru întreaga familie. Amintim că în ziua de marți, 7 martie, sunt recomandate alimentele vegetale fierte fără ulei.

MOD DE PREPARARE

1. Tocăm mărunt ceapa, usturoiul și caperele. Tăiem ardeiul și zucchini în cubulețe, țelina – în rondele, ciupercile – în felii subțiri. Încălzim în tigaie sau într-o cratiță cu fundul dublu, la foc mediu, 2 linguri de ulei vegetal. Adăugăm ceapa și țelina și prăjim, amestecând, 3-4 minute. Dacă aveți o tigaie cu înveliș antiaderent, puteți prăji fără ulei sau puteți adăuga puțină apă și înăbuși legumele.

2. Adăugăm usturoiul, caperele și ierburile provensale, prăjim încă un minut. Punem ciupercile, zucchini, ardeiul și călim, amestecând, alte 5 minute.

3. Turnăm roșiile în suc propriu, adăugăm sare și zahăr după gust și înăbușim, la foc mediu, până sosul se îngroașă puțin, iar legumele se înmoaie suficient.

4. Fierbem pastele urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Adăugăm pastele peste sos, amestecăm și servim.

Sursa

Discuții