Aquaterra

Articole

1544

4 lifehack-uri pentru combaterea porilor dilatați de pe față

Porii dilatați de pe față sunt una dintre principalele probleme ale femeilor moderne, care le împiedică să se simtă speciale și ideale. Cum să îngustăm porii, rapid și eficient, citiți în articolul de mai jos.

Porii dilatați nu pot fi îngustați din punct de vedere fiziologic, pentru că mărimea lor este determinată genetic. Însă produsele cosmetice contemporane reușesc să le îngusteze vizual, pentru ca imaginea din oglindă să vă producă plăcere. Este suficient să urmați câteva reguli simple.

Peelingurile acide

Dacă visați la pori abia vizibili, trebuie să apelați obligatoriu la peelinguri pe bază de acizi. Formați-vă obiceiul de urma, o dată pe an, o cură de peeling. Acidul pentru proceduri poate fi ales de cosmetolog, iar efectul va ține până la următorul sezon de peeling.

Trebuie menționat că, pe lângă îngustarea porilor, peelingurile acide împrospătează pielea feței, previn apariția ridurilor, luptă împotriva cutelor existente, stimulează producerea de colagen și elastină.   

Folosiți bază matizantă sub machiaj

Această metodă are doar un efect cosmetic, însă fața arată senzațional. Așadar, înainte de a vă machia, aplicați întotdeauna o bază matizantă. Datorită formării unei pelicule matizante, fondul de ten se va întinde perfect și va masca toate imperfecțiunile feței, inclusiv porii dilatați. Fără bază, după câteva ore, fondul de ten se „înfundă” pur și simplu în pori.

Curățarea profundă

Dacă vreți să îngustați porii, nu uitați să curățați tenul. Programul trebuie să includă curățarea de dimineață cu ajutorul spumei, îndepărtarea în trei pași a machiajului (ulei, spumă, tonic), precum și proceduri suplimentare. La acestea din urmă se referă măștile de curățare (1-2 ori pe săptămână), precum și folosirea unor gadgeturi speciale.

Rețineți, o curățare corectă și regulată vă poate ajuta să vă curățați porii și să îi îngustați. După procedura de curățare nu uitați să aplicați un tonic pentru față.

Hidratați pielea

Deseori tinerele cu pori dilatați și piele grasă hidratează insuficient pielea. Aceasta se datorează, în primul rând, faptului că excesul de grăsime creează iluzia că pielea nu are nevoie de hidratare. Ca rezultat, aceasta nu primește suficientă apă și începe să producă și mai mult sebum. În consecință, porii se dilată și se înfundă. Rețineți că o cremă hidratantă trebuie să fie mereu prezentă pe masa dumneavoastră de machiaj. 

Sursa

Discuții