Aquaterra

Articole

5277

Moda revine: blugii evazați – cum îi purtăm și cui se potrivesc

Examinând ultimele colecții ale celor mai mari Case de modă, înțelegem că blugii evazați au revenit în vogă. Cum arată blugii evazați moderni, cui se potrivesc astfel de modele, cu ce să combinăm acest tip de pantaloni – iată întrebările la care vom încerca să răspundem în continuare.

Cui se potrivesc blugii evazați

Deseori stiliștii amatori afirmă că blugii evazați fac silueta să pară mai suplă. Dar acest lucru este incorect – modelele largi de blugi adaugă volum părții de jos a siluetei, iar blugii evazați de la genunchi se mulează pe șolduri, subliniind imperfecțiunea formelor. Pentru a părea mai suple în blugi evazați, respectați următoarele reguli:

  • alegeți blugi cu talie înaltă. Aceste modele alungesc silueta și picioarele, ne fac să părem mai suple și mai înalte;
  • optați pentru blugi atât de lungi încât călcâiul, iar în mod ideal și întreaga încălțăminte, să fie ascunse sub pantaloni;
  • purtați blugii evazați cu încălțăminte cu toc înalt sau cu platformă, pentru ca picioarele să pară mai lungi;
  • alegeți culorile întunecate, evitați printurile pestrițe și desenele orizontale.

Dacă aveți pulpe plinuțe și fese voluptoase, nu este nevoie să renunțați la acest tip de blugi stilați – purtați modele evazate de la genunchi cu paltoane și cardigane lungi, pentru a disimula zonele cu probleme.

Blugii evazați de la șolduri trebuie să fie confecționați din denim subțire, de altfel picioarele se vor transforma în coloane masive. Tinerele suple, dar nu prea înalte își pot adăuga câțiva centimetri optând pentru blugi evazați de la genunchi cu talie înaltă.

Cum să purtăm blugii evazați de la genunchi

Acest model de blugi se integrează organic în outfituri în stil boho, marinăresc, casual, country, western.

Stilul boem

Tunici lungi de in cu broderii și modele etnice, bluze de bumbac cu imprimeuri, maieuri de tricotaj și veste de blugi, sacouri de catifea cu franjuri. Nu uitați nici de accesorii – cu cât mai multe, cu atât mai bine: coliere cu mărgele de lemn, brățări de piele sau sfoară, accesorii hand-made, genți de tip sac.

Stilul casual

Sacou scurt cu top mulat pe corp. Cu cât mai evazați sunt blugii, cu atât mai compactă trebuie să fie partea de sus a ținutei. Se potrivesc bluzele și puloverele mulate, cămășile pe talie, maiourile și tricourile din tricotaj. O ținută elegantă poate fi obținută cu ajutorul unui palton drept până la genunchi.

Stilul country

Ținuta în stil country este compusă din blugi evazați de culoare albastră-deschis, bluze ușoare din stambă sau mătase artificială cu volănașe și pălărie cu boruri largi.

Stilul office

O ținută apropiată de cea de afaceri poate fi obținută combinând blugii evazați de nuanțe liniștite cu blazere din aceeași stofă. Îmbrăcați un top simplu sau un tricou. Ideale sunt și sacourile scurte pe talie sau cardiganele cu nasturi.

Cum să purtăm blugii evazați de la șolduri

Tinerele suple poartă blugii evazați cu bluze subțiri și cămăși, băgate în pantaloni. Și topurile mulate arată armonios – puteți opta pentru bluze și tricouri din tricotaj, cămăși pe talie, vestoane și chiar corsete.

Blugii evazați arată bine și combinați cu sacouri scurte drepte. Pentru tinerele suple sunt potrivite outfiturile din blugi evazați și topuri largi, purtate cu centură, care subliniază formele plăcute și talia minusculă. Dacă aveți o astfel de siluetă, puteți opta pentru blugi evazați în combinație cu crop-top. În acest caz talia blugilor trebuie să fie înaltă. 

Cu ce să combinăm blugii evazați: alegem încălțămintea

Cel mai bine este să purtăm cu blugii evazați încălțăminte care alungește vizual picioarele – pantofi cu toc sau tanchetă, sandale sau botine cu platformă. Atunci când blugii acoperă încălțămintea, partea de jos a siluetei se alungește. Dacă ați îmbrăcat blugi foarte largi, nu îi completați cu pantofi cu bot ascuțit sau toc cui. Tocul trebuie să fie stabil, iar partea din față a încălțămintei – îngustă sau rotunjită.

În cazul tinerelor înalte și cu picioare lungi, blugii evazați pot fi purtați și cu încălțăminte pe toc jos. Amatoarele de stil boho poartă blugii evazați cu sandale pe talpă dreaptă și pantofi mules în stil oriental. Vara puteți opta pentru mocasini și espadrile, iar atunci când afară este frig – pentru loafers și derby cu toc vienez.

Combinații nereușite

  • Blugii evazați de la genunchi cu talie joasă scurtează vizual picioarele și arată desuet.
  • Moda la blugii evazați arată că nu trebuie să îmbrăcăm acest tip de pantaloni cu topuri voluminoase – geci bomber, geci de piele cu model reliefat pe umeri, sacouri cu epoleți decorativi.
  • Nu purtați blugi care nu vă acoperă încălțămintea sau cel puțin călcâiul.
  • Nu combinați blugii evazați cu topuri largi din stofe dense, de exemplu cu cape.
  • Nu purtați blugii evazați cu cizme înalte – carâmbul acestora se observă prin stofă și arată destul de comic.
  • Tinerelor plinuțe nu li se recomandă să poarte blugii evazați cu topuri mulate din tricotaj – partea de sus a ținutei nu le va avantaja.

Sursa

Discuții