Aquaterra

Articole

1039

Întărirea unghiilor pe timpul primăverii: 10 sfaturi utile

Avitaminoza de primăvară devine o problemă acută pentru unghii. Acestea se stratifică, se rup, se acoperă de pete și cresc mai greu. Vă vom povesti în continuare cum să luptați împotriva fragilității unghiilor și vă vom oferi câteva sfaturi practice pentru însănătoșirea acestora.

  • Înainte de toate, nu uitați despre protecția mâinilor și unghiilor în timpul efectuării treburilor casnice. Folosiți obligatoriu mănuși, nu ignorați acest sfat.
  • Aplicați pe mâini o cremă nutritivă de fiecare dată când vă pregătiți să faceți ceva prin casă, să curățați sau să spălați vasele. De asemenea, puteți cumpăra de la farmacie vitamina A în ampule, pe care să o aplicați, masând ușor, pe unghii cel puțin o dată pe zi.
  • Aplicați pe cuticulă și unghii uleiuri hrănitoare cel puțin înainte de somn. Nu doar că veți avea o manichiură frumoasă, ci și veți însănătoși unghiile.
  • Dacă lucrați la calculator, puneți alături o cremă hidratantă pentru mâini și unghii și aplicați-o de câteva ori pe zi. Calculatorul usucă pielea mâinilor și suprafața unghiilor.
  • Consumați pește de cel puțin 2 ori pe săptămână și optați pentru carnea roșie. Aceste produse conțin fier, necesar pentru unghii. Sucul de morcov conține vitamina A, iar varza de mare și spanacul sunt bogate în iod.
  • Preparați un amestec din ulei de măsline și câteva picături de suc de lămâie. Aplicați acest amestec pe unghii de 1-2 ori pe săptămână. Îmbrăcați mănuși de bumbac și lăsați-le pe noapte.
  • Dizolvați o linguriță de sare de mare în 0,5 litri de apă caldă și țineți mâinile aproximativ 20 de minute. Apoi uscați mâinile cu un prosop, fără a le clăti cu apă, și aplicați o cremă nutritivă.
  • Mergeți la manichiură regulat, cel puțin 1 dată la 2 săptămâni. Pentru îndepărtarea ojei folosiți produse care nu conțin acetonă.
  • Pentru întărirea și hrănirea unghiilor, aplicați pe unghii vitamina A și E de la farmacie și masați ușor suprafața acestora. Procedura poate fi făcută înainte de somn.

O altă procedură eficientă de întărire – terapia cu parafină. Cufundați mâinile într-un vas cu ceară caldă, scoateți-le și așteptați să se usuce. Această procedură permite încălzirea profundă a țesuturilor, iar toate substanțele nutritive care au fost aplicate pe unghii încep să fie absorbite activ. Această procedură este foarte folositoare pentru unghii, de aceea încercați să o faceți cel puțin o dată pe lună sau urmați o cură de câteva proceduri o dată la jumătate de an. 

Sursa

Discuții