Aquaterra

Articole

1517

9 semne că purtați un sutien necorespunzător

Potrivit cercetărilor desfășurate de compania Florange (unul dintre cei mai mari producători de lenjerie intimă), aproximativ 80% dintre femeile din toată lumea aleg sutiene necorespunzătoare. Alegerea corectă a unui sutien este o sarcină destul de grea. Este important să înțelegeți că sănătatea sânilor depinde în mod direct de faptul cum purtați sutienul și dacă l-ați ales corect. Vă prezentăm mai jos 9 greșeli, pe care trebuie să le corectați imediat, pentru ca sânii să rămână mereu frumoși și sănătoși.

1. Sânii dumneavoastră „se revarsă” din cupe

Dacă vă recunoașteți în acest punct, înseamnă că purtați un sutien de mărime incorectă. Cu siguranță sutienul este prea mic. Sânii nu trebuie să iasă din cupe, ci să stea frumos în interiorul lor.

2. Cupele nu se mulează perfect pe sâni   

Dacă în cupele sutienului există prea mult loc gol înseamnă că trebuie să micșorați mărimea acestora. Știm că toate tinerele își doresc sâni mai mari, dar un sutien necorespunzător nu va rezolva situația, din contra, va afecta pieptul: frecarea sutienului va răni pielea sânilor. De aici pot apărea multe probleme legate de glanda mamară (și nu vreți să aveți probleme, nu-i așa?).

3. Bretelele vă strâng umerii

Verificați dacă, după ce scoateți sutienul, pe umeri rămân urme roșii de la bretele. Dacă răspunsul este afirmativ, înseamnă că sutienul este prea mic sau strângeți bretelele prea tare (normal este să puteți introduce liber un deget sub bretea). Dacă ați slăbit bretelele, dar nimic nu s-a schimbat, mergeți la magazin pentru un alt complet de lenjerie. Femeile cu sâni generoși trebuie să opteze pentru bretele mai late, care să susțină bine bustul și să nu afecteze pielea umerilor.  

 4. Partea din față a sutienului nu se mulează pe stern

Uneori bucățica de țesătură dintre cupe nu se mulează pe stern. Aceasta înseamnă că aveți nevoie de un sutien cu mărime mai mare.

5. Clema din spate nu este la locul ei

Aceasta este una dintre cele mai răspândite greșeli ale femeilor. Bareta și clema de prindere trebuie să fie paralele cu solul. Atunci când bareta din spate se ridică, sutienul este prea mic, iar dacă aceasta este mai jos de nivelul sânilor, sutienul are o circumferință prea mare. În astfel de cazuri sutienul nu asigură o susținere corespunzătoare bustului, iar aceasta înseamnă că nu își realizează funcția.

6. Sânii nu se mișcă deloc

Ok, știm cu toții că femeile vor ca sutienul să le ridice puțin sânii, dar dacă acesta îi strânge într-atât încât ei nu se mișcă deloc, este foarte probabil că ați ales un sutien prea mic. Bustul are nevoie de puțin spațiu pentru a putea „respira”, de aceea purtați un sutien care să le permită să se miște puțin, și nu unul prea mic, care îi lipsește de aer și spațiu.

7. Bretelele cad de pe umeri

Cu toate avem câte un sutien ale cărui bretele cad de pe umeri. Oare ce vrea să vă spună sutienul când face acest lucru!? Corect, este prea mare pentru dumneavoastră! Schimbați-l cu unul mai mare sau strângeți bretelele.

8. Balenele (lamelele de susținere) vă intră în piele

O altă mare problemă. Dacă simțiți că balenele vă strâng, intră în piele sau pur și simplu se mișcă dreapta-stânga-sus-jos, înseamnă că ați ales o mărime necorespunzătoare. Balenele trebuie să se muleze pe corp și să nu se miște. Și, în nici un caz, să nu vă strângă.

9. Vă simțiți incomod în sutien

Dacă pe parcursul zilei îndreptați permanent sutienul sau vă simțiți incomod purtându-l, cu siguranță nu ați făcut o alegere bună. El este fie prea mare, fie prea mic. Atunci când sutienul are o mărime corectă, veți uita că îl purtați.

Sursa

Discuții