tommee tippee

Articole

1983

„Alăptați-mi copilul la sân”: mămicile din Anglia au luat parte la un experiment social

Colaboratorii publicației The Daily Mail au organizat un experiment social: ei au rugat-o pe actrița Amanda Holly să joace rolul unei tinere mămici, care încearcă să găsească printre trecători o femeie care să îi alăpteze copilul. Împreună cu un operator, Holly a ieșit pe străzile părții sudice a Londrei, purtând un cărucior. Atunci când vedea o mămică cu un bebeluș în brațe, actrița se apropia și o ruga: „Mă iertați, nu ați putea să îmi alăptați copilul?”

În total actrița a reușit să abordeze opt femei, cinci dintre care i-au oferit ajutorul. Prima dintre participante i-a spus că are acasă lapte praf și că este gata să îi ofere. A doua a acceptat să alăpteze imediat, alte două mămici au spus că vor stoarce lapte pentru micuț, iar o alta i-a propus Amandei lapte matern congelat. A refuzat categoric doar una dintre mămicile pe care le-a abordat Holly. Alte două au numit cauzele refuzului: una se grăbea la o întâlnire, iar cealaltă a spus că și-a înțărcat micuțul și nu mai are lapte.

Astfel, majoritatea participantelor (62 la sută) s-au arătat gata să ajute mama care le-a rugat să îi alăpteze micuțul. Una dintre ele a spus: „Nu voi refuza niciodată o femeie care are nevoie de ajutor.” 

Sursa

Discuții