TrattoriaBambini

Articole

807

Postul Mare 2017: Salată cu citrice, migdale și nuci caju

Marți, 28 februarie, este o zi de xerofagie. Aceasta înseamnă că este permis doar consumul pâinii, legumelor crude, fructelor și fructelor uscate, mierii și nucilor și semințelor. Salata pe care v-o propunem astăzi ne oferă energie, dar și o porție bună de vitamine.

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați bine o portocală și uscați-o cu șervețele de hârtie. Radeți coaja.

2. Curățați portocalele și grepfrutul cu ajutorul unui cuțit, așa încât să se vadă pulpa.

3. Tăiați pulpa portocalelor și grepfrutului feliuțe, îndepărtând membranele și păstrând sucul scurs. După ce ați tăiat toată pulpa, scurgeți sucul și din resturile de fructe.

4. Amestecați sucul de citrice cu oțetul, mierea și muștarul. Adăugați coaja rasă de portocală, piperul, sarea și uleiul de măsline.

5. Prăjiți nucile caju și migdalele pe o tigaie uscată, fără ulei, scuturând, timp de 2 minute. Răciți puțin și mărunțiți-le.

6. Amestecați frunzele de salată cu jumătate din cantitatea obținută de dressing, puneți în farfurii. Aranjați pe frunzele de salată pulpa de fructe și presărați cu nuci caju și migdale. Stropiți cu restul de dressing și serviți.

Sursa

Discuții