Tartonii

Articole

1556

Postul Mare 2017: Salată din fasole cu dressing de portocale

În anul 2017 Marele Post începe la 27 februarie și durează până pe 15 aprilie. Prima și ultima săptămână sunt cele mai stricte. Dar dacă avem o abordare rațională a alimentației în timpul postului, în primul rând nu vom fi nevoiți să flămânzim, iar în al doilea rând, chiar și în zilele cu post strict putem avea o alimentație destul de echilibrată și diversificată. Tocmai de aceea vă vom oferi rețete de post interesante.

Așadar, luni, 27 februarie –  abstinență totală de la mâncare. Este permis să bem ceai, preferabil din ierburi – mușețel, mentă, sunătoare. Salate ușoare de legume, biscuiți de post. Dacă ați decis să postiți pentru prima dată, nu trebuie să exagerați! De exemplu, puteți folosi puțin ulei la pregătirea alimentelor.

MOD DE PREPARARE

1. Pentru dressing tocați mărunt partea albă a firelor de ceapă verde și usturoiul. Radeți coaja de portocală, stoarceți sucul. Puneți în blender sucul, coaja mărunțită, ceapa și usturoiul, adăugați restul ingredientelor pentru dressing. Omogenizați timp de 1 minut.

2. Scurgeți lichidul din fasole, clătiți-le cu apă fiartă, uscați-le și puneți-le într-un bol. Adăugați firele de ceapă (partea verde) tăiate mărunt, turnați dressingul, amestecați și lăsați la frigider pentru 30 de minute.

Înainte de servire adăugați frunzele de coriandru și amestecați încă o dată.

Sursa

Discuții