Aquaterra

Articole

1349

Invenții năstrușnice: produse cosmetice neobișnuite

Rimelul pentru gene, care ne promite gene până la cer, rujul pentru volum, pudra autobronzantă care realizează un bronz nu mai rău decât unul de vacanță… Se pare că producătorii de produse cosmetologice au inventat deja tot… Dar nu: an de an ne oferă produse din ce în ce mai complexe. De unde atâta fantezie?! În acest sezon inovațiile nu sunt o excepție. Vă prezentăm câteva dintre noutățile cosmetice.

De exemplu, ați auzit despre rujul-cameleon? Schimbările culorii corpului animalului a inspirat crearea unui ruj care își modifică culoarea pe buze. Secretul este simplu: soluția își schimbă culoarea în funcție de temperatura corpului și pH. Reiese că rujul își schimbă nuanța în funcție de dispoziția persoanei. De aceea nu vă mirați că nuanța roz-pal aplicată dimineața va fi mai aprinsă înainte de întâlnire. Un bonus plăcut: rujul-cameleon are multe culori de bază și protejează buzele.

Un alt produs care își schimbă culoarea în funcție de dispoziție – oja. Și aici funcționează același principiu: cu cât suntem mai entuziasmați, cu atât se intensifică circulația sângelui în vârfurile degetelor și astfel crește temperatura la acest nivel. Componentul sensibil din compoziție reacționează activ la schimbările corpului. Oare nu e super că putem acționa asupra culorii unghiilor fără a merge la manichiuristă? Numărul nuanțelor vă vor impresiona.

Cum putem obține o altă imagine„acolo”? Cosmetologii ne propun vopsea pentru părul din zonele intime – zece nuanțe. Este îmbucurătoare prezența culorilor roz și mov și nu doar a culorilor naturale obișnuite. Odată cu creșterea designului din zona bikinilor, produsele atrag tot mai mult atenția, și nu doar a femeilor.

Visul femeilor – să plătești puțin și să cumperi mai mult. Ținând cont de stresul zilnic, unele companii au lansat șervețelele-lifting pentru îndepărtarea machiajului. Fiți de acord că este foarte comod ca, în același timp, să scapi de machiaj și de riduri, tonifiind pielea. Dar și pentru valiza de concediu este o invenție genială.  

Ați încerca să aplicați produse cosmetice pe bază de… lapte matern? Ideea aparține unei antreprenoare japoneze, care a găsit o rețetă veche pe această bază. Nu doar că a găsit-o, dar a și început producerea acestora. Se spune că are o popularitate nebună, iar efectul, cum se spune, se vede pe față – o piele moale și elastică. 

Uneori industria cosmetică ajunge la banalități. Astfel cum să explici apariția parfumului fără arome? Se pare că deja cumpărătorii au obosit să caute aroma proprie printre milioanele existente, așa că au acceptat foarte repede inovația. Desigur că autorul parfumului și-a lansat „capodopera” în calitate de experiment și nu a așteptat să facă atâta zarvă. În compoziția acestuia intră: apă distilată, spirt și colorant.  

Încă puțin despre arome: în acest caz pentru îngrijirea pielii. Da, da, ați înțeles corect. O corporație cunoscută a lansat un parfum care hidratează pielea, o face mai strălucitoare și mai moale. Secretul aromei constă în extrasul de plante folositoare, în special de agude și aloe. C cu cât mai des îl folosim, cu atât mai mare este efectul.

Cu scrabul pentru ten și corp nu mai uimești deja pe nimeni, precum și cu scrabul pentru scalp. Dar ați auzit despre scrabul de… unghii? Puteți deja achiziționa această noutate. Folosirea este simplă: se aplică produsul pe vârful degetelor și se masează ușor, apoi se clătește cu apă. Produsul  uimește prin componentele naturale: uleiuri esențiale, vitamine și ceară. Unghiile după efectuarea procedurii devin mai tari, iar lacul se menține mai mult.

Producătorii se străduiesc să introducă în arsenalul cosmetologic diferite instrumente, de exemplu bureți și periuțe. Chipurile fără folosirea lor nu veți obține efectul dorit. Totul este o născocire, dacă ținem cont că pe piață a apărut fondul de ten spray. Folosirea lui e atât de comodă încât nu mai este nevoie să cumperi tot arsenalul pentru efectuarea unui machiaj minuțios. E mai prețios pentru că puteți obține un machiaj ideal, parcă efectuat de un stilist.   

Această inovație va fi prețuită de către orice femeie care își vopsește părul –– un concealer specific, care vopsește capetele și părul cărunt. Se poate folosi și pentru sprâncene. Oricum ar fi, ideea este intrigantă.

Desigur că acestea nu sânt nici pe de parte toate noutățile cosmetologice. Orice producător încearcă să atragă cât mai mulți clienți și născocește orice.

Am încercat să demonstrăm încă o dată că a fi frumoasă nu este doar plăcut, dar și interesant. Sunteți de acord?

Sursa

Discuții