Aquaterra

Articole

3561

7 greşeli principale în machiajul ochilor

Ochii, după cum se ştie, sunt oglinda sufletului. Iar de cunoştinţele şi abilităţile noastre de aplicare a machiajului depinde aspectul exterior şi curăţenia acestei oglinzi. Machiajul ochilor este o ştiinţă delicată, iar o mişcare neîndemânatecă poate altera rezultatul final. De aceea este important să vă străduiţi să nu faceţi greşeli tipice pentru acest proces. Greşeli, pe care, de altfel, credeţi-mă pe cuvânt, le comit multe dintre noi. Aşadar, ce nu trebuie să facem?

1. Să ignorăm primerul

Rezistenţa insuficientă a cosmeticelor este o problemă invocată de multe femei. Iar primerul permite prelungirea vieţii machiajului şi asigură aplicarea lui uniformă, de aceea aplicaţi-l pe pleoape înaintea altor produse.

2. Să „înrămăm” ochii

Dacă conturaţi cu negru pleoapa de sus şi cea de jos, unind liniile între ele, veţi obţine un fel de „ramă”, care va face ca ochii să arate, vizual, mult mai mici. Iar dacă linerul cu care aţi desenat această „frumuseţe” va începe să curgă, veţi arăta, cel puţin, comic. 

3. Să ondulaţi genele după conturarea ochilor cu creion sau eye-liner

În acest caz ondulatorul va şterge toate eforturile dumneavoastră. Dacă vreţi să vă ondulaţi genele, faceţi-o înainte de aplicarea machiajului.

4. Să lăsaţi un gol între linia de creştere a genelor şi contur

Dacă între linia trasată cu eye-linerul şi gene rămân goluri vizibile, machiajul îşi pierde sensul. De aceea aveţi grijă la acest aspect. Atunci când conturaţi pleoapa de sus, treceţi uşor pe marginea ei cu un creion moale. Acest lucru va conferi expresivitate privirii.

5. Să faceţi o fixaţie pentru culoarea neagră

Eye-linerul negru este universal, însă dacă exageraţi, privirea devine grea şi ochii par vizual mai mici. Pentru a evita efectul de ramă, încercaţi să folosiţi culoarea neagră doar pe pleoapa de sus, iar pe cea de jos să o conturaţi cu gri, alb, bej – acest lucru va deschide privirea şi îi va conferi prospeţime.

6. Să folosiţi eye-liner uscat

Dacă eye-linerul şi-a schimbat culoarea sau a început să se scuture pe timpul zilei, aruncaţi-o fără nici un fel de părere de rău. Cu atât mai mult nu trebuie să o dizolvaţi cu apă. Această „economie” vă va costa – veţi arăta ieftin şi neîngrijit. În cazul creioanelor uscate situaţia este diferită. Dacă le ţineţi câteva secunde deasupra unei brichete aprinse, ele vor deveni utilizabile din nou, însă liniile trasate vor fi mai groase. De altfel, multe femei îşi doresc un astfel de efect.

7. Să neglijaţi acurateţea 

Petele negre de pe pleoape arată destul de neîngrijit. Pentru a evita acest efect, încercaţi să trasaţi linii mai groase, care se curbează spre mijlocul ochiului – veţi evita astfel contururile neglijente.

Un alt aspect se referă la sănătatea pielii. Pielea din jurul ochilor este foarte subţire şi fină, lipsită de glande sebacee. Dacă o veţi întinde în timpul aplicării machiajului, veţi face riduri timpurii. Fiţi atente, folosiţi obligatoriu o cremă hidratantă de calitate şi produse pentru îndepărtarea machiajului. Dacă folosiţi periuţe, optaţi pentru unele moi.

Sursa

Discuții