Gerber Nestle

Articole

1211

Fiica lui Valeriu Jereghi, Milika, îmbină arta cinematografiei cu baletul

Cea mai tânără actriță din Moldova, Emilia Jereghi, este pasionată de balet. Acum doi ani, micuța s-a lansat oficial în cinematografie, demonstrând abilități actoricești înnăscute în pelicula regizată de tatăl său – ”Milika”.

De un an, micuța balerină îmbină arta cinematografiei cu baletul, care o pune și mai mult în valoare. Baletul înseamnă o muncă extenuantă pentru un copil, deși are multe beneficii. Despre noua pasiune a Emiliei, am discutat cu regizorul Valeriu Jereghi.

”Baletul este o nouă artă pentru Milika. Nu am insistat să facă dans. Consider, că nu este corect când părinții își impun copiii să facă ceva anume, ce le-ar aduce satisfacție acestora, dar mai puțin copilului. Copilul trebuie să fie fericit și nu viceversa. Arta are o forță. E și cazul nostru. Fiind regizor de film, am invitat-o pe prim-balerina Moldovei, Anastasia Homițcaia, să se filmeze în filmul ”Milika”. Pe platoul de filmare, fetița s-a împrietenit foarte mult cu aceasta. După filmări, soția mea, Ana, a venit către Anastasia cu propunerea de a deschide o școală de balet pentru copii. Idee care a prins. Consider, că atunci când arta e pură, se produc lucruri frumoase”, a menționat regizorul pentru Mamaplus.MD

Valeriu Jereghi ne-a mai relatat, că recent, Emilia a obținut premiul pentru cel mai bun debut în cinematografie la Festivalul Internațional de Film pentru Copii din România.

Reporter: Xenia Bugneac

Discuții