Aquaterra

Articole

2366

10 sfaturi cum să arăți super fără machiaj

Naturalețea a fost mereu la modă și multe fete acordă mult timp și putere ca să arate machiate natural. Dar dacă respectați câteva reguli de îngrijire, veți arăta bine și fără machiaj.

Aranjați sprâncenele

Dacă nu vă machiați, atunci trebuie să dați o formă sprâncenelor. Aranjați-le corect, în funcție de forma feții. Dacă este nevoie, vopsiți-le cu o vopsea rezistentă sau cu hena, folosind nuanța corespunzătoare părului. Dacă natura nu v-a înzestrat cu sprâncene dese, aplicați o mască din ulei de ricin și vitamina A – peste câteva săptămânii veți observa schimbarea.

Accentuați ochii

Pentru a nuanța privirea, întoarceți genele cu ajutorul curlerului (clește pentru efectuarea buclelor permanente), apoi aplicați un gel incolor. Puteți utiliza și artileria mai grea, făcând extensie. 

Scăpați de pungile maro de sub ochi. Mai întâi revizuiți modul de alimentare – acestea pot fi o consecință a deficitului de fier sau al vitaminelor din grupa B (elemente conținute în cantități mare în ficat, carne roșie). Alegeți o cremă înălbitoare pentru zona din jurul ochilor sau care conține retinol. Compresele reci pe bază de mentă sau ceai verde sunt foarte efective. 

Albirea dinților

Un zâmbet sincer asigură +100 oricărei imagini, de aceea aveți grijă ca nimic să nu vă împiedice să fiți atrăgătoare. Folosiți o pastă de dinți cu efect de albire, în special după ce ați băut cafea sau vin, dar rețineți că nu trebuie să exagerați cu folosirea acesteia. Dacă emailul are o nuanță gri sau gălbuie de la natură, apelați la un  specialist pentru efectuarea procedurii.

Nu uitați de buze

Nutriția, hidratarea și curățarea sunt necesare nu doar pentru ten, dat și pentru buze. Folosiți rujuri igienice, pe care le puteți înlocui uneori cu uleiul de măsline sau de alt tip. O dată în săptămână masați buzele cu o perie de dinți sau cu vârfurile degetelor înmuiate în zahăr. 

Aveți grijă de păr

Pe fundalul unui păr decolorat și al unei tunsori fără formă, tenul fără machiaj nu va avea strălucire. Alegeți forme simple și culori naturale, pentru că niște variantele radicale vor fi în contradicție cu  imaginea naturală. Tăiați sistematic capetele care se despică, nu exagerați cu folosirea soluțiilor fixative. Uleiul de cocos vă va ajuta să redați strălucire părului, să luptați cu mătreața și uscăciunea și cu alte probleme. Clătirile regulate cu infuzii de ierburi (salvie, coajă de stejar pentru brunete, mușețel și tei pentru blonde) redau, de asemenea, strălucirea.   

Folosiți produse protectoare

Razele ultraviolete determină apariția precoce a ridurilor și alte neplăceri de îmbătrânire a pielii, dar și dezvoltarea bolilor canceroase, în special la persoanele cu piele deschisă. De aceea aveți nevoie de produse protectoare nu doar vara la plajă, dar și în orice anotimp.

Îngrijiți pielea

Cosmetologii afirmă că nu trebuie să vă spălați cu apă mai des decât 2 ori în zi, cel mai bine înainte de culcare, iar dimineața să folosiți un lăptișor de curățare, loțiune sau o bucată de gheață tonifiantă.  E esențial să nu frecați puternic pielea, astfel de proceduri pot trauma stratul protector. Aplicați măști o dată în săptămână, de exemplu pe bază de argilă albă, iar dacă pielea nu este foarte sensibilă, puteți face un peeling delicat.

Respectați regimul somnului

Un somn sănătos –  nu mai mult de 7-9 ore – este o  condiție obligatorie pentru a păstra frumusețea pielii și pentru asigurarea confortului în general.  Mergeți la culcare la ora 23.00, deoarece, după miezul nopții, în organism începe producerea „hormonilor frumuseții” – melatonina. Încercați să dormiți pe spate, pentru a reduce riscul de apariție a edemelor și a ridurilor precoce.

Revizuiți meniul

Cercetările demonstrează o legătură directă dintre starea pielii și alimentație. În mod special sunt importante folosirea următoarelor produse: peștele gras de mare, uleiurile vegetale, semințele și nucile, anume ele sunt o sursă  importantă de acizi grași, vitamina E și carotinele – arma principală în lupta cu radicalii liberi. Produsele lacto-acide neapărat trebuie să facă parte din meniul dumneavoastră, fiind importante pentru microfloră.

Alegeți culoarea potrivită

O culoare aleasă corect va face ca pielea să arate mai netedă, să ascundă cusururile și să strălucească. Dacă nu ați aplicat fondul de ten, pielea are un aspect mai palid, de aceea nu trebuie să înrăutățiți situația aplicând o nuanță închisă sau o nuanță rece.

Albul tot intră în lista cu culori inacceptabile. Soluția cea mai bună o reprezintă culorile aprinse: albastru, turcoaz, de smarald, piersicului. Ar fi bine să determinați paleta cromatică și să alegeți hainele după reguli stricte.  

Sursa

Discuții