Tartonii

Articole

1488

Supă de mazăre

Mazărea conține proteine vegetale, aminoacizi, vitamine, minerale și microelemente indispensabile meniului casnic, în special dacă în familie există copii. Supa de mazăre aromată și densă, cu sau fără carne, este perfectă pentru prânz, de aceea vă prezentăm în continuare o rețetă absolut delicioasă.

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeți carnea de porc. Scoateți carnea din bulion, dezosați-o și tăiați-o bucățele nu prea mari. Puneți-o într-un bol, acoperiți-o și dați-o la o parte. Strecurați bulionul. Spălați mazărea și lăsați-o 30 de minute la umflat. Curățați și tocați mărunt ceapa și morcovul. Tăiați bucățele baconul și costițele (sau kaizerul), iar separat tăiați cubulețe pâinea. Încălziți într-o cratiță uleiul, prăjiți baconul 1 minut. Adăugați ceapa și morcovul, gătiți 4 minute.
2. Turnați în cratiță bulionul strecurat.
3. Scurgeți apa din mazăre, spălați-o încă o dată și adăugați-o în bulion. Aduceți supa la fierbere la foc mare, spumați. Reduceți focul, sărați, puneți capacul și gătiți 30 de minute.
4. Curățați și mărunțiți usturoiul. Adăugați în supă bucățelele de carne de porc, usturoiul și oregano. Amestecați și luați de pe foc.
5. Încălziți cuptorul la 200 °С. Turnați supa în ulcele de ceramică și dați la cuptor pentru 15 minute.
6. Încălziți pe foc o tigaie fără ulei. Prăjiți costițele sau kaizerul până se rumenesc frumos. Adăugați bucățelele de pâine și rumeniți. Scoateți ulcelele, puneți deasupra supei crutoanele și cărnița prăjită. Presărați piper proaspăt măcinat. Supa de mazăre este gata! Poftă mare!

Sursa

Spune prietenilor
Discuții