Colibri

Articole

1037

Coroana regilor (rețetă cu surpriză)

Coroana regilor (galette des rois sau king cake) este pregătită, tradițional, în Franța, începând cu Boboteaza catolică, adică prima duminică a lunii ianuarie, și până la mijlocul lui februarie. În checul din aluat foietat cu umplutură de migdale este ascuns un bob, o coroană mică sau figurina unui personaj. Oaspetele care primește bucata cu „surpriză” este desemnat „Rege” și este încoronat cu o coroană de hârtie.

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți umplutura: mărunțiți bine migdalele în aparatul de cafea sau robotul de bucătărie. Într-un bol amestecați untul cu zahărul. Bateți 2 ouă, adăugați praful de migdale, făina și lichiorul. Amestecați.

2. Împărțiți aluatul în două părți, una puțin mai mare decât cealaltă. Întindeți fiecare parte formând o turtă rotundă. Puneți turta mai mare pe o foaie de pergament. Turnați umplutura lăsând marginile libere, la o distanță de aproximativ 1,5 cm. 

3. Ascundeți în umplutură bolul sau figurina specială. Neteziți.

4. Pe turta mai mică faceți câteva crestături radiale sub forma spițelor de la roțile de bicicletă (atenție să nu tăiați aluatul!). Puneți turta mai mică peste umplutură și fixați bine marginile, ca umplutura să nu curgă. Dați checul la frigider pentru 20 de minute.

5. Încălziți cuptorul, cu forma unsă cu unt înăuntru, până la temperatura de 200°С. Cu oul rămas ungeți suprafața checului. Puneți atent checul, cu tot cu foaia de pergament, în forma încălzită. Coaceți 30 de minute.

6. Răciți complet și serviți, punând deasupra checului o coroană de hârtie.

Dacă pregătiți acest desert la o sărbătoare pentru copii, puteți confecționa coroana împreună. Tăiați neapărat marginile sub formă de crini regali!

Sursa

Discuții