Colibri

Articole

1488

Supă de cașcaval cu șuncă și legume

Supa are un gust fin, de cașcaval, completat de legume prăjite și verdeață. La dorință, șunca poate fi înlocuită cu orice alt produs de carne, de exemplu bacon, kaizer sau crenvurști.

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați cubulețe mici șunca, ceapa, morcovii și cartofii. Încălziți uleiul pe tigaie și prăjiți ceapa până se înmoaie. Apoi adăugați șunca și morcovul și prăjiți alte două-trei minute.

2. Puneți într-o cratiță cartofii, legumele și șunca prăjită, precum și piperul boabe. Turnați apă încât abia să acopere legumele. Aduceți la fierbere, puneți capacul și reduceți focul la minimum. Fierbeți până cartofii și morcovii sunt gata.

3. În tigaia în care ați prăjit legumele puneți untul și topiți-l. Adăugați făina și prăjiți-o, amestecând cu o spatulă de lemn, până se rumenește. Turnați laptele și fierbeți la foc mic, până sosul se îngroașă (aproximativ 2-3 minute), apoi adăugați cașcavalul și gătiți până acesta se topește.

4. Turnați compoziția obținută în cratiță, peste legume, condimentați cu sare și piper, adăugați porumbul. Fierbeți la foc nu prea mare încă două minute, amestecând.

5. Luați de pe foc și serviți imediat, decorând cu verdeață sau cozi de ceapă.

Sursa

Discuții