Colibri

Articole

1159

Biscuiți „Steluțe de portocale cu scorțișoară”

În acest caz, duetul portocalelor cu scorțișoara este exact ceea ce trebuie! Acești biscuiți cu gust pronunțat de citrice și aromă neobișnuită de scorțișoară vor da culoare chiar și celor mai friguroase seri de iarnă.

MOD DE PREPARARE

1. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

2. Amestecați în vasul mixerului untul moale, zahărul și oul cu ajutorul accesoriului „spatulă” până la o consistență cremoasă, adăugați coaja rasă de portocală.

3. Amestecați făina, sarea și scorțișoara. Turnați toate ingredientele în vasul mixerului și amestecați la viteze mici. Frământați aluatul formând o bilă, înveliți-l în folie alimentară și dați la frigider pentru 60-90 de minute.

4. Întindeți aluatul bine răcit până obțineți o turtă cu grosimea de 0,5 cm. Decupați steluțe, cu ajutorul formelor, aranjați-le pe tava de copt așternută cu hârtie de pergament și dați la congelator.

5. Încălziți cuptorul la 180 de grade. Scoateți tava din congelator și dați-o imediat la cuptor. Coaceți până biscuiții se rumenesc frumos.

6. Presărați biscuiții cu zahăr pudră. Lăsați-i să se răcească complet. Păstrați biscuiții într-o cutie închisă ermetic.

Sursa

Spune prietenilor
Discuții