Aquaterra

Articole

3673

Cum să purtăm haine de velur și catifea și să nu arătăm demodate

Velurul, o stofă decorativă, incredibil de texturată și foarte capricioasă, la fel ca și catifeaua, necesită o abordare specială. Despre cum să purtăm corect articolele vestimentare din aceste țesături, citiți în articolul de mai jos.

Optați pentru hainele de exterior din velur 

Dacă ar exista premii pentru trenduri, locul unu la nominalizarea „cea mai stilată haină de iarnă” ar trebui acordată paltoanelor gigantice cu puf. Dacă acest articol vi se pare prea neobișnuit, optați pentru paltoane de puf, geci bomber și alte scurte din velur. Trenciurile, paltoanele și sacourile de catifea sunt, de asemenea, o bună opțiune pentru hainele de exterior. La alegerea articolelor din velur, optați pentru velurul raiat mărunt: el arată mai bine decât alte tipuri.

Nu vă temeți să exagerați

Există stofe care trebuie combinate cu altele, mai sobre sau, din contra, fine, liniștite și aeriene. În cazul velurului și catifelei, lucrurile sunt destul de ambigue. Pe de o parte, o simplă fustă sau un sacou de catifea pot transforma orice ținută în una de sărbătoare, conferindu-i un aer vintage, iar pe de altă parte, am putea crede că, din cauza stofei monotone, un astfel de look poate părea absolut demodat. Însă abundența de catifea și velur este o reverență celor mai variate stiluri și epoci actuale în prezent. De exemplu, un sacou greu și o pereche de pantaloni (sau o fustă maxi) din catifea, în combinație cu o bluză elegantă, reprezintă o referință la estetica epocii victoriene.

Alegeți culorile vii

Atunci când ne imaginăm catifeaua sau velurul, în minte ne vin de obicei culorile închise și nuanțele mohorâte, deși aceste țesături arată foarte bine și pe culori aprinse. Catifeaua și velurul verde, liliachiu, oranj, mov au fost prezente în multe colecții de iarnă, și-au păstrat pozițiile în sezonul de primăvară și au apărut chiar și în colecțiile pre-fall. Deosebit de avantajos arată două articole din catifea asemănătoare după nuanță.

Nu trebuie să lăsați fără atenție nici nuanțele fine și pastelate. Catifeaua și velurul pe culorile albastru-deschis, lavandă, piersică sunt delicate și neobișnuite. Nu uitați nici de accesoriile neobișnuite realizate din catifea și velur: poșetele, pantofii, bijuteriile vor completa cu succes orice ținută. În plus, nu este obligatoriu să purtați haine executate integral din acest material: reverele și manșetele din catifea, la paltoane sau sacouri, conferă o notă de eleganță întregului look. 

Inventați combinații neobișnuite

Chiar și un lucru simplu, de exemplu o fustă midi din catifea de culoare verde sau maro, poate arăta interesant și deloc plictisitor. Încercați să o combinați cu cizme înalte, cămăși oversize, geci din denim sau bomber voluminoase.

Alegeți articole clasice și personalizați-le

Costumele de culori vii din catifea și velur reprezintă una dintre principalele tendințe ale primăverii care vine. În viața de zi cu zi costumele pot fi purtate cu adidași, încălțăminte și cămăși bărbătești. Cu ajutorul acestor piese de bază puteți „tempera” puțin gradul de eleganță al hainelor de catifea. Evitați pantalonii de velur evazați – este o „citare” nu prea reușită a stilului anilor 70. În schimb pantalonii de catifea oferă o libertate absolută a alegerii: fie că este vorba despre șorturi sau pantaloni scurți până la glezne, pe catifea aceste modele vor arăta absolut fabulos.

Sarafanele din velur raiat (mărunt sau mare) articole clasice, care se pretează multor interpretări. Purtați-le cu adidași sau pantofi brogues, malete și bluze, tricouri cu desene haioase și coatigane subțiri în cele mai bune tradiții ale anilor 70.

Pantalonii largi din catifea sau velur pot înlocui cu succes blugii, culottes sau orie alte tipuri de pantaloni. Deși catifeaua are o alură de sărbătoare sau chiar solemnă, în realitate ea se combină perfect cu ghetele, denimul și tricourile.

Nu uitați nici de ținutele de sărbătoare sau de oraș. De exemplu, Gucci ne propune să purtăm pantaloni largi de nuanța mentei cu pantofi eleganți, aurii și sacou alb.

Sursa

Discuții