Colibri

Articole

1344

Prăjituri rapide fără coacere

Cât de des reușiți să mâncați prăjituri și să nu vă faceți procese de conștiință pentru ingredientele nesănătoase?! Astăzi vă prezentăm rețeta unui desert neobișnuit, care se pregătește în jumătate de oră, exclusiv din produse folositoare.

MOD DE PREPARARE

1. Îndepărtați sâmburii curmalelor. Dacă acestea sunt prea uscate, puneți-le la înmuiat pentru 10 minute în apă caldă. Mărunțiți curmalele cu blenderul până obțineți o pastă. Turnați pasta obținută într-un bol.

2. Puneți un pahar de nuci și unul de migdale în vasul blenderului și mărunțiți-le în regimul „pulsare”. Adăugați cacao și sarea și amestecați.

3. Adăugați treptat pasta de curmale, continuând să mărunțiți cu blenderul, până obțineți o compoziție umedă, din care puteți forma biluțe. Este posibil să aveți nevoie de un pic mai multă sau mai puțină pastă de curmale.

4. Mărunțiți cu cuțitul restul de nuci și amestecați-le cu pasta de nuci și curmale. Acoperiți o formă de 20 x 20 cm cu hârtie de pergament, turnați compoziția obținută, neteziți. Acoperiți cu folie alimentară și dați la congelator pentru 10-15 minute.

5. Rupeți ciocolata și puneți-o într-un bol. Încălziți frișca până aproape de temperatura de fierbere și turnați peste ciocolată, lăsați 5 minute, adăugați sarea și amestecați până se topește complet. Dați la frigider pentru 10 minute. Adăugați zahărul pudră și bateți cu mixerul electric, până obțineți o compoziție aeriană și pufoasă.

6. Scoateți din congelator baza de nuci și curmale. Acoperiți cu crema de ciocolată, apoi decupați prăjituri pătrate cu ajutorul unui cuțit ascuțit.

Sursa

Spune prietenilor
Discuții