Viusid

Articole

3386

Atunci când crizele de isterie ale copiilor ne inspiră – cele mai sincere comicsuri despre părinţi şi copii

Educaţia copiilor este o muncă grea, în special atunci când vorbim despre trei copii şi o mamă cu fire artistică. Chiar dacă micuţii fac isterie unul după altul sau aruncă piesele de Lego prin toată casa, această mamă nu disperă. Orice moft şi orice problemă poate fi transformată cu ajutorul artei. Pictoriţa Elizabeth Ton nu pretinde a cunoaşte adevărul universal, dar împărtăşeşte cu plăcere din experienţa ei de mamă, desenând comicsuri drăgălaşe despre viaţa unei familii cu trei copii.

„Comicsurile mele prezintă ceea ce fac copiii în fiecare zi – de exemplu, fac concomitent istericale fără motiv, doar pentru că cineva a început. Un astfel de comportament este ciudat pentru adulţi, dar absolut normal pentru copii”, spune Elizabeth. „Odată cineva mi-a spus că nu trebuie să mă plâng şi să consider educaţia un proces chiar atât de dificil. Însă adevărul este că eu niciodată nu am perceput aceste istorioare într-o cheie negativă! Din contra, încerc să le abordez pe toate cu umor.”

Copiii mai mari ai Elizabeth au 9 şi 6 ani, iar cel mic – 1,5 ani. Toţi trei nu doar că îşi inspiră mama la noi idei de comicsuri, ci şi le place să vadă ce i-a ieşit. Pictoriţa are mulţi admiratori şi pe paginile de Facebook şi Instagram. Şi comunicarea cu alţi părinţi este o sursă de inspiraţie pentru Elizabeth.

„Cu toţii avem aceleaşi probleme. Este bine că putem să glumim pe seama lor”, spune pictoriţa.

 

 

Sursa

Discuții