Colibri

Articole

1308

Soleancă cu costițe, pui și crenvurști

Soleanca de carne este o rețetă preferată de multă lume. Ea poate fi „bogată”, de sărbătoare, cu cinci-șapte tipuri de carne. Dar poate fi pur și simplu gustoasă, pentru fiecare zi.

MOD DE PREPARARE

1. Puneți costițele într-o cratiță adâncă. Aduceți la fierbere, sărați și spumați. Adăugați o ceapă, morcovul și țelina tăiate mare. Fierbeți la foc minim timp de 1,5 ore.

2. Adăugați pulpele de pui, fierbeți 15 minute. Închideți focul, puneți capacul și lăsați 15 minute. Apoi strecurați bulionul, scoateți carnea de pe costițe, tăiați carnea în bucățele nu prea mari. Crenvurștii tăiații roți cu grosimea de 1 cm.

3. Tocați mărunt ceapa rămasă. Tăiați baconul în cubulețe mici. Puneți baconul într-o tigaie adâncă, cu fund gros, lăsați să se topească grăsimea, adăugați ceapa, prăjiți 10 minute.

4. Adăugați în tigaie carnea de vită și de porc, prăjiți 5 minute. Aduceți bulionul la fierbere, adăugați conținutul tigăii. Fierbeți la foc minim timp de 10 minute.

5. Tăiați mărunt castraveții, topiți pe tigaie untul, adăugați crenvurștii, încălziți-i la foc mare, adăugați castraveții, zeama de castraveți și pasta de roșii. Aduceți la fierbere și adăugați în cratiță. Sărați, piperați. Fierbeți la foc foarte mic, cu capacul pus, timp de 5 minute. Serviți soleanca fierbinte, cu smântână, lămâie, măsline și pătrunjel tocat.

Sursa

Spune prietenilor
Articole similare
Discuții