Colibri

Articole

1269

Ştrudel cu pui şi ciuperci

Acest ştrudel original este perfect şi ca gustare caldă, şi ca fel principal – doar completaţi-l cu salată sau legume proaspete.

MOD DE PREPARARE

1.  Pregătim aluatul. Cernem într-un bol făina, sărăm, facem o adâncitură în mijloc. Turnăm uleiul şi apa, adăugăm oul. Frământăm un aluat omogen. Presărăm pe masa curată aproximativ 1 lingură de făină, punem aluatul şi începem să îl frământăm, până devine moale, elastic şi absolut nelipicios. Aluatul nu trebuie să fie prea tare. Îl punem în bol, acoperim cu peliculă alimentară şi dăm la frigider pentru 30 de minute.

2. Pregătim umplutura. Tăiem carnea de pui în bucăţele nu prea mari, iar ciupercile – felii. Dăm caşcavalul prin răzătoare. Tocăm mărunt usturoiul şi pătrunjelul. Încălzim în tigaie, la foc mare, 2 linguri de ulei. Prăjim carnea de pui pe rând, câte 1-2 minute. Transferăm carnea în bol.

3. În aceeaşi tigaie prăjim ciupercile până se înmoaie. Le punem deasupra cărnii, adăugăm restul ingredientelor pentru umplutură, în afară de 2 linguri de pesmet, condimentăm cu sare şi piper.

4. În continuare trebuie să întindem aluatul. Punem pe masă un prosop de in şi îl presărăm cu făină. În centru punem aluatul şi îl întindem cu făcăleţul până la dimensiunile prosopului (aproximativ 50*70). După aceea îl întindem cu mâinile. Dacă aluatul este frământat corect, el se va întinde foarte bine. De aceea nu vă temeţi, dar nu faceţi nici mişcări prea bruşte. Aranjăm dreptunghiul de aluat cu partea lungă înspre noi. Presărăm cu pesmet, cu excepţia marginilor de sus şi de jos, precum şi a 20 cm din dreapta.

5. Punem umplutura deasupra pesmetului. Ridicăm marginea prosopului şi rulăm spre partea pe care am lăsat-o liberă. Fixăm marginile ruladei. Punem ştrudelul pe tava acoperită cu hârtie de pergament.

6. Ungem cu unt topit. Lăsăm la cuptor (200 grade) pentru aproximativ 35 de minute. Scoatem ştrudelul din cuptor, îl lăsăm 10 minute, apoi în tăiem şi îl servim. Poftă mare!

Sursa

Discuții