Aquaterra

Articole

2901

6 accente ale machiajului de revelion 2017

Atunci când orologiul bate ora 12, povestea nu se încheie. Cerul este iluminat de mii de artificii, iar în față avem un an nou, mai fericit. V-ați gândit deja la look-ul de sărbătoare?

Cine este centrul sărbătorii de Anul Nou?

Simbolul anului care vine, 2017, după calendarul oriental este Cocoșul Roșu de Foc. Și, chiar dacă această pasăre plină de viață, cu penaj colorat și caracter nestatornic, preia frâiele conducerii abia la 28 ianuarie, știm deja ce culori preferă simbolul principal al anului.

Prioritar este, desigur, roșu. Paleta de culori intense subliniază frumusețea femeii și o individualizează. Roșul clasic în machiaj, haine și accesorii conferă oricărei ținute pasiune, șic și magnetism sexual.

Printre celelalte culori actuale în anul următor menționăm galbenul, oranjul, movul și verdele. Sărbătoarea nu este la fel fără sclipirea luminițelor și culori sidefate, de aceea nu uitați nici despre tonurile metalice – argint, aur și bronz. Cu ajutorul paletei nobile de culori puteți crea look-uri delicate și romantice.  

Accentele principale ale machiajului de Revelion

Bază de machiaj perfect uniformă

Poate că nu vă plac culorile aprinse, rujul de buze şi rimelul de gene, însă o piele netedă, catifelată, fără pete pigmentare, zone inflamate şi acnee este sarcina nr. 1 pentru noaptea de Revelion. Apucaţi-vă de soluţionarea ei chiar acum! Mergeţi la un cosmetolog şi atunci veţi arăta, în principala noapte din an, ca tinerele din tablourile pictorilor renumiţi.

Cum ne machiem? Uniformizaţi culoarea feţei cu ajutorul unui fond de ten. Dacă aveţi piele grasă, alegeţi un produs pe bază de fluid, iar dacă aveţi piele normală sau uscată este mai bine să cumpăraţi o bază sau o cremă. Pudraţi faţa, evitând zonele ochilor, pentru a nu obţine un efect de mască. Şi ultimul retuş – aplicaţi fard de obraz. Dar, atenţie! Aveţi grijă să nu arătaţi ca eroinele din poveştile ruseşti, rumeioare în obrăjori!

Gene lungi și pufoase

În modă sunt genele false, însă aceasta nu înseamnă că, dacă aveţi gene naturale, nu mai există şansa să deveniţi regina serii! Din contra, frumuseţea naturală atrage toate privirile. Deşi, nimeni nu vă interzice să includeţi imaginaţia şi să adăugaţi look-ului dumneavoastră câteva accente luminoase şi intense.

Cum ne machiem? Pentru tinerele care preferă rimelurile colorate recomandăm să pună accentul pe gene, folosind rimel roşu, atât de popular în acest sezon. Vreţi tandreţe şi comuniune cu natura? Folosiţi rimel alb, creând pe gene efectul de promoroacă. Ideea poate fi completată cu ajutorului shimmer-ului sub ochi.

Ochi conturați

Ochii conturaţi sunt mereu la modă şi se potrivesc tuturor femeilor. Este important doar să găsim varianta perfectă pentru noi şi să o transpunem în viaţă. Însă aveţi grijă că, în noaptea de Revelion, liniile obişnuite pot arăta cam plicticos. Dar dacă nu vreţi să renunţaţi la eyeliner sau la creionul negru, încercaţi cel puţin un alt model de contur.

Cum ne machiem? O variantă perfectă pentru petrecerea de sărbători este conturul colorat. Cu cât mai expresivi sunt ochii, cu atât mai bine. Aşa că folosiţi cu încredere paiete, sclipici, glitter şi alte tehnici. Şi reţineţi: trasarea liniilor este o adevărată artă. Ceea ce se potriveşte unei femei poate strica look-ul alteia. De aceea, alegând tipul liniilor şi conturului, orientaţi-vă nu atât după revistele de modă, cât după forma ochiului dumneavoastră.

Buze voluptoase

Tandră şi duioasă, îndrăzneaţă şi atrăgătoare, deschisă şi sinceră… Un zâmbet frumos atrage mereu atenţia. Buzele pline, aprinse şi seducătoare sunt un trend fără de vârstă. Şi desigur, fără el Revelionul nu este la fel! Aţi ales deja rujul pentru seara principală a anului? Astăzi sunt în modă nuanţele mură, prună şi vânătă. Puteţi încerca să conferiţi un plus de senzualitate buzelor cu ajutorul rujului roşu sau purpuriu.

Dacă vă place sclipiciul de buze şi vreţi să puneţi în valoare ochii, optaţi pentru nuanţele de sclipici roz gingaş, caramel şi piersică. Iar dacă aţi decis să creaţi un look în stilul Reginei de gheaţă, rece şi inabordabile, alegeţi tint-uri mate pentru buze, care le acoperă cu un strat dens de „vopsea”, transformând machiajul în unul cu adevărat de sărbătoare.

Cum ne machiem? Pentru a ne simţi confortabil în seara de Revelion, fără să ne facem griji referitor la cât de ideală este reflectarea noastră în oglindă, trataţi din timp buzele şi aduceţi-le în ordine. Puteţi lupta împotriva uscăciunii şi exfolierii cu ajutorul balsamurilor hidratante, care redau buzelor fineţea şi moliciunea. Cu o zi înainte de Anul Nou, prelucraţi buzele cu un scrub special.

Pentru ca rujul să reziste mai bine în noaptea de Revelion, aplicaţi pe buze o bază cosmetică sau pudră. Apoi conturaţi buzele cu un creion de nuanţa acestora şi aplicaţi rujul. Pentru o strălucire care să atragă toate privirile, aplicaţi pe mijlocul buzelor o picătură de highlighter sau sclipici. Dacă optaţi pentru un machiaj în stilul ombre, folosiţi întâi un ruj mai întunecat, apoi unul mai deschis. Feţi fi foarte frumoase!

Sprâncene expresive

O perioadă îndelungată stiliştii ne recomandau să punem în evidenţă fie ochii, fie buzele, însă în ultimele sezoane rolul principal îl au, deseori, sprâncenele. Lungi şi late sau fine şi expresive, ele sunt capabile să modifice cardinal imaginea femeii. Oare nu aceasta este cauza popularităţii tehnicii de tatuare a sprâncenelor?!

Cum ne machiem? Împărţiţi convenţional sprâncenele în două părţi: prima începe de la marginea exterioară a creşterii acesteia şi cuprinde un mic mai mult de jumătate. A doua – este „codiţa” sprâncenei. Prima parte trebuie pieptănată cu o periuţă în sus, iar a doua – în jos. Trecerea însă trebuie să fie treptată şi imperceptibilă. Aţi obţinut un machiaj de revistă? Fixaţi cu gel sau ceară de sprâncene. Un machiaj special şi neobişnuit pentru sprâncene poate fi observat în prezentările de modă Giambattista Valli. Sub sprânceana lui Gigi Hadid este aplicată o „cărăruşă” de glitter. Absolut fascinant!

Mai multă reflexe, luminițe și strălucire

Anul Nou este o posibilitate minunată pentru femeie să se simtă ca într-o poveste, să îşi realizeze dorinţele cele mai ascunse şi să ocupe tronul Reginei balului. Iar aceasta înseamnă că nu trebuie să vă temeţi să epataţi, să fiţi expresive, strălucitoare, originale, imprevizibile şi ironice. În noaptea de Revelion totul este permis! Iar simbolul anului 2017 – Cocoşul Roşu – va aprecia cu siguranţă toate eforturile dumneavoastră.

Cum ne machiem? Adăugaţi strălucire, culoare şi accente originale! Experimentaţi cu nuanţele şi texturile produselor. Încercaţi produse şi accesorii pe care altădată le-aţi considerat prea aprinse şi nepotrivite pentru ţinuta de zi cu zi. Acum e timpul! Glitterul, strasurile, paietele, sclipiciul, nuanţele metalice şi texturile cu reflexe au un farmec aparte. Încercaţi să îl înţelegeţi şi să îl apreciaţi!

Sursa

Discuții