Tartonii

Articole

2770

Salată „Glob de Crăciun”

Această salată va deveni o adevărată podoabă a mesei de sărbătoare! Luați oricare dintre globurile preferate și transpuneți desenul pe salată, ajutându-vă de diferite produse. Din mărar puteţi face crenguța de brad. Să începem!

MOD DE PREPARARE

1.  Pregătiți produsele pentru salată. Fierbeți din timp ficatul în apă cu puțină sare, până este gata, răciți. Curățați ceapa și morcovul, clătiți-le. Fierbeți ouăle, curățați-le de coajă.

2. Tăiați ceapa și morcovul. Nu folosiți o răzătoare prea mică pentru morcov, de altfel acesta va absorbi prea multă grăsime la prăjit.

3. Turnați puțin ulei în tigaie, puneți morcovul și ceapa, sărați și piperați. Puneți pe foc. Prăjiți, amestecând ocazional, până legumele se înmoaie.

4. Tăiați ficatul în cubulețe mici, de mărimea boabelor de porumb.

5. Tăiați ouăle cu un cuțit ascuțit în cubulețe. Lăsați un ou pentru decor. Dacă ouăle sunt mici, folosiți 4 pentru salată.

6. Luați o salatieră, puneți toate ingredientele, inclusiv ceapa și morcovul prăjit, porumbul din conservă, sare, maioneză.

7. Amestecați bine și salata este gata. Putem trece la decorare.

8. Luați o salatieră cât mai asemănătoare cu o jumătate de glob. Așterneți o folie alimentară, pentru a răsturna mai ușor salata pe o farfurie.

9. Puneți salata în salatieră, lăsând doar puțină pentru crenguță.

10. Răsturnați cu atenție salata pe farfurie. Îndepărtați folia alimentară. Salata își va păstra forma.

11. Separați albușul și gălbenușul oului rămas. Dați gălbenușul printr-o răzătoare mică. Decorați cu porumb, gălbenuș și albuș. Puteți folosi modelul de pe o jucărie de brad.

12. Din salata rămasă faceți o crenguță. Decorați cu mărar. Salata este gata!  

Sursa

Spune prietenilor
Articole similare
Discuții