Aquaterra

Articole

3360

11 cumpărături la modă în sezonul de iarnă

Garderoba de iarnă are regulile sale. Aceasta trebuie să fie la maximum practică și călduroasă. Iată că  în acest sezon poate fi stilată cu adevărat. Designerii, în sfârșit, au prezentat un șir de idei, care au fost aplicate pe  hainele obișnuite de iarnă. La ce trebuie să fim atenți în primul rând?

Parka cu blană

În locul paltoanelor și al cojoacelor cu blană a devenit la modă  haina cu un stil mai lejer – parka cu blană. Ele sunt căptușite cu diferite blănuri (iepure, nurcă, vulpe, chiar și samur) și sunt de diferite culori. Parka poate fi asortată cu bocanci, pâslari și cizme lungi peste genunchi.

Puloverele cu printuri

Hainele împletite – trendul sezonului. Este o noutate excelentă, deoarece nu trebuie să ne mai batem capul cum să ne îmbrăcăm ca să ne fie cald și să fim stilate în același timp. Problema a fost, în sfârșit, rezolvată! Atrageți atenție la puloverele cu printuri, cu motive originale. Sunt interesante puloverele cu printuri  geometrice și motive scandinave. Celor care nu se tem să experimenteze, designerii le recomandă pulovere largi, cu aplicații mari de blană, de exemplu cu pompoane. 

Rochia-helancă

Helanca – una dintre achizițiile-cheie ale sezonului. În această iarnă aceeași popularitate o au rochiile-helancă din  cașmir subțire sau din lână cu „cosițe”. Se combină cu cizme înalte din piele întoarsă sau cu bocanci înalți cu platformă zimțată. În pofida minimalismului, rochia-helancă poate fi îmbrăcată fără a fi asortată cu bijuterii, precum  și asortată, de exemplu, cu  câteva broșe.

Fusta de lână

Atrageți atenție la câteva variante de fuste mini, dar și la fustele de cașmir plisate de lungime midi. Acestea pot fi combinate cu pulover sau helancă din aceleași țesătură și culoare  – setul din tricotaj, popular în anii 70 ai secolului trecut, iarăși este la modă.

Costumul de lână

Pentru adepții stilului liber și apres-schi există o noutate îmbucurătoare: costumele de cașmir, alcătuit  din pantaloni și hudi, iarăși sunt la modă. Poliția modei  le-a oferit popularitate, acestea fiind potrivite nu doar pentru plimbare sau schi, dar și pentru a merge duminica la restaurant.  

Sacoul în carouri

Împrumutat din moda de afaceri, sacoul în carouri este purtat de toate persoanele – de la bussiness-lady până la femeile casnice. Primele îl asortează cu pantaloni drepți sau puțini largi, a doua categorie – cu blugi. Stilul poate fi completat cu cămăși albe, simple sau cu helance.

Bluzele cu printuri

Puteți adăuga puțină ironie și în stilul de afaceri. De aici și printurile atipice pe bluze. În modă sunt inimioarele, pisicile, florile, verticilele etc.  

Rochia de catifea

Fiecare zi e o sărbătoare – laitmotivul colecțiilor de iarnă. Preferința pentru motivele de sărbătoare nu e întâmplătoare – lurexul, paietele, motive jacard și catifeaua au intrat în viața de zi cu zi. Rochiile de catifea sunt universale – se înscriu ușor în stilul casual, e suficient să îmbrăcați deasupra un cardigan lung, iar pentru seară – să vă puneți un șirag de perle sau cercei-lustre din cristale.

Rochia cu paiete

Sezonul seratelor este în toi. Pentru ieșirile și seratele cu prietenii, alegeți o rochie cu paiete. Dacă e să fie lungă sau scurtă, de culoare neagră, metalică sau de culori aprinse, dumneavoastră hotărâți. Nu aveți nevoie de accesorii, așa că rochia este o investiție serioasă în garderoba dumneavoastră.

Cizmele lungi

De-a lungul mai multor sezoane, designerii ne propun să achiziționăm cizme lungi – din piele sau piele întoarsă, fără toc sau cu toc-cui, de culoare neagră sau bordo. Dacă încă nu ați reușit să le cumpărați, puteți să le cumpărați acum – încă mai sunt în trend. Cele cu blană se potrivesc cu rochiile de lână sau cu fustele scurte – sigur nu vă vor îngheța picioarele.

Gențile de forme geometrice

Persoanele care s-au gândit să-și înnoiască colecția de genți, merită să analizeze modelele geometrice – cele de formă pătrată sau dreptunghiulară sunt foarte încăpătoare. Gențile sunt dotate cu mânere scurte, pentru a fi purtată în mână, sau cu curelușă ori lănțișor, pentru a fi purtată ca o geantă de tipul pentru poștaș. Jucați-vă cu nuanțele la modă (la modă sunt nuanțele de verde, bordo, muștar) sau cu aplicațiile.

Sursa

Discuții