Tartonii

Articole

1464

Chec de portocale și caise uscate

Rețeta acestui chec are două variante: caisele uscate pot fi înlocuite cu stafide sau afine uscate, iar portocalele – cu lămâi. Ambele sunt la fel de delicioase.

MOD DE PREPARARE

1.  Pregătiți aluatul. Bateți untul cu zahărul până obțineți o consistență cremoasă. Adăugați ouăle, câte unul, bătând bine după fiecare. Presărați coaja rasă de portocale, turnați sucul, bateți încă o dată. Adăugați jumătate din făina cernută, sarea și praful de copt.

2.  Omogenizați aluatul. Turnați laptele, amestecați. Adăugați făina rămasă și frământați aluatul.

3.  Tăiați mărunt caisele uscate și adăugați-le în aluat. Frământați iarăși.

4.  Turnați aluatul în două forme unse cu unt sau așternute cu pergament (2 forme de 18*9 cm). Încălziți cuptorul la 180 de grade, dați checul la cuptor și coaceți până este gata, aproximativ 35 de minute.

Răciți, tăiați și savurați!

Sursa

Discuții