Aquaterra

Articole

6104

Lung sau scurt: cele mai stilate tunsori, în trendurile anului 2017

Stilul relaxat este un beauty-trend care îşi găseşte reflectare în toate: şi în machiaj, şi în coafuri. Nu purtăm de mult timp coafuri aranjate şi elaborate, dând preferinţă variantelor mai neglijente, voit dezordonate. Această tendinţă nu va dispărea nici în anul viitor, din contra, va continua să ia avânt. Să examinăm, pe exemplul vedetelor, ce tunsori vor fi actuale anul viitor.

Anul nou se asociază întotdeauna cu începutul unei vieţi noi. Dar viaţa nouă cu ce o asociem? Corect, cu o tunsoare nouă şi modernă. Şi nu este important dacă visaţi la o transformare radicală sau vreţi doar să vă împrospătaţi imaginea, un ghid al tunsorilor la modă în anul 2017 vă va fi, cu siguranţă, foarte util. Desigur, nu putem afirma că moda la tunsori şi coafuri se schimbă cardinal de la sezon la sezon, însă anumite tendinţe noi le putem remarca.

Stilista Jenny Sayfu, care are grijă, an de an, de podoaba capilară a modelelor pe backstage-urile prezentărilor de modă, afirmă: „În acest an vom transforma doar puţin, cu câteva linii, ceea ce am realizat în anul 2016. Tunsorile vor deveni un pic mai gradate, bretoanele un pic mai lungi comparativ cu anul precedent. Într-un cuvânt, îndrăzneţ, dar nu trecem pragul nebuniei.”

Şi, într-adevăr, extravaganţele şi exagerările, oricât de promovate ar fi pe podiumurile lumii, nu prind rădăcini în viaţa reală. De regulă, noi preluăm doar detaliile mai interesante şi le adaptăm, pentru a deveni portabile. De exemplu, dacă nu aveţi curajul să vă tundeţi foarte scurt sau să vă scurtaţi bretonul până la jumătatea frunţii, după cum vedem deseori în timpul paradelor de modă, alegeţi o variantă mai simplă: un breton asimetric până la linia sprâncenelor. Acesta este foarte comod: îl puteţi purta deasupra ochilor sau pieptănată într-o parte, iar dacă v-aţi plictisit, îl puteţi în vârful capului. 

Folosiţi cât mai puţin styling – în vogă este textura naturală a părului. Se ondulează şi arată dezordonat? Nici o problemă! Oferiţi-i şi mai multă libertate.

Rugaţi frizerul să vă facă o tunsoare care necesită eforturi minime de aranjare. După cum afirmă Sayfu, un stilist bun vă va întreba întotdeauna ce mod de viaţă duceţi, înainte de a vă tunde, şi doar apoi va trece la muncă. Pentru că doar aşa va putea înţelege cu ce tunsoare vă veţi simţi mai confortabil în viaţa de zi cu zi.

O altă noutate bună: puteţi să nu vă tundeţi deloc. Părul foarte lung este mai modern ca niciodată. Rihanna, Kim Kardashian, Winnie Harlow aproape că mătură străzile cu părul lor, arătând fantastic. Seamănă cu adevărate sirene. Ce ne împiedică să luăm exemplu de la ele? Mai ales că designerii nu sunt împotrivă: la show-urile Carven, Elie Saab şi H&M modelele aveau părul aproape că la fel de lung.

Nu cedează poziţiile nici tunsoarea carre: cărare ape mijloc şi bucle un pic ondulate – iată must-have-ul anului curent şi al celui viitor. În plus, ne întoarcem cu cinci ani în urmă şi lungim un pic bobul, după modelul lui Kylie Jenner (sau, în versiune rusească, al prezentatoarei Olga Buzova).

Sursa

Discuții