Tartonii

Articole

1874

Ragu caraibian de pui

Astăzi în meniu avem o farfurie simplă și gustoasă, cu accent sudic. Ananasul, care intră în componența bucatelor, se armonizează perfect cu puiul. Iar garnitura perfectă este orezul – simplu, gătit la abur sau chiar basmati. Apropo, farfuria va fi și mai interesantă dacă folosiți ardei gras de diferite culori – roșu, galben, verde. 

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați în bucățele nu prea mari carnea, ardeii grași și ananasul. Ceapa tăiați-o feliuțe, tocați mărunt usturoiul, ardeiul iute și ghimbirul. Într-o tigaie cu fundul gros, la foc mare, încălziți 2 linguri de ulei. Prăjiți carnea în câteva reprize, până se rumenește bine pe toate părțile, câte 1 minut fiecare partidă. Puneți carnea pe o farfurie.

2.  Reduceți focul la mediu și puneți ceapa în tigaie. Prăjiți, amestecând, 3-4 minute. Adăugați ghimbirul, usturoiul și ardeiul iute. Continuaţi să prăjiți, amestecând permanent, încă 1 minut.

3. Adăugați ardeiul gras și prăjiți încă câteva minute.

4. Puneți în tigaie puiul și ananasul, apoi crenguțele de cimbru.

5. Adăugați roșiile pasate împreună cu sucul, turnați 100 ml de apă, condimentați cu sare, zahăr și piper după gust. Aduceți la fierbere și înăbușiți la foc mic, cu capacul pus, aproximativ 20 de minute. Serviți cu orez. Poftă mare!

Sursa

Discuții