Medpark

Articole

1566

Dialog cu antrenorul fitness Serghei Iavița

De cât timp sunteți antrenor?

Cariera mea de antrenor s-a început demult. Sportul face parte din viața mea din copilărie. De la 13 ani am început să practic canotajul. Acestui tip de sport am dedicat 12 ani. În ultimii 2 ani, în paralel antrenam copii. La 25 de ani, eu am început cariera mea de antrenor personal în domeniul fitness-ului și deja de 13 ani ador profesia mea.

De ce este important să ne antrenăm cu un antrenor personal?

Absolut fiecare persoană care frecventează un club de fitness, are nevoie de ajutorul antrenorului, deoarece doar antrenorul cunoaște cum într-un mod rapid, eficient și în condiții de siguranță se poate de obținut  rezultatul dorit.

Povestiți-ne despre succesele sportive ale persoanelor pe care îi antrenați.

Pot spune ferm, ca  100% din persoanele care au decis să îi antrenez și au avut ca scop să își remodeleze, tonifieze corpul, absolut toți au obținut rezultate minunate. Pentru cineva era important să slăbească cu 5 kg., pentru altcineva cu 55 de kg., însă pe toți îi unește puterea voinței.

 Ce fel de program de exercitii  recomandați celor care au venit pentru prima dată  la sala de sport?

Pentru acei oameni care au venit pentru prima dată în sala de sport, există doar un singur program corect - ANTRENORUL PERSONAL. Orice persoană care s-a decis să se schimbe, să își modifice corpul  și sănătatea sa, ar trebui să își găsească un antrenor personal căruia îi va spune despre obiectivele sale și contraindicații medicale (dacă există). Doar atunci antrenorul poate dezvolta un program de exerciții adecvat și să facă ajustări la programul de alimentație. Durata acestei colaborări decide deja fiecare pentru sine, însă este primordial ca la început să fiți îndrumați de către un profesionist.

Unii oameni când încep practicarea sportului,  observă o creștere a greutății. De ce se întâmplă acest lucru? Ar trebui să ne fie frică de acest fenomen?

Nu trebuie să ne fie frică, pentru că orice exercițiu este un stres pentru corpul nostru iar greutatea adăugată în a doua zi după antrenament este un răspuns la acest stres. Este doar apa reținută în mușchi. Nu contează cât de mult a crescut greutatea dumneavoastră după primul antrenament, deoarece nu ați adăugat nici un gram de grăsime.

Cum ar trebui să  găsim antrenorul de  fitness perfect pentru noi?

În opinia mea un antrenor personal este asociat cu un chirurg plastic, care poate îmbunătăți corpul dumneavoastră, fără o intervenție chirurgicală. Cum să-l găsiți? Nu există anumite reguli sau recomandații specifice.  Regula principală este – să începeți să frecventați sala de sport, iar apoi totul este ca într-o relație, totul merge de la sine. La nivel intuitiv veți simți dacă este antrenorul Dvs. sau nu.

Cum credeți există diferență dintre sport și fitness?

Enormă!!! Pentru a înțelege acest lucru, trebuie de analizat cât mai detaliat ce obținem la sfârșit și care este rezultatul final?

În sport rezultatul final – medaliile, competițiile naționale și internaționale, faima.

Însă fitness-ul are ca rezultat final – sănătatea și un corp mai frumos.

Care este atitudinea Dvs. la utilizarea proteinelor și a altor aditivi alimentari? Trebuie ele să fie folosite de către oamenii care nu sunt sportivi profesioniști, dar doresc  rapid "să obțină" un corp frumos?

Desigur da!!! Cocktail-urile proteice - sunt doar un supliment nutritiv care ajută la recuperarea rapidă de la stress în urma antrenamentului, de asemenea sporește rezultatul final. Este paradoxal că cei mai mulți oameni consideră că cocktail-rile de proteine sunt dăunătoare sănătății.

Cum trebuie să ne alimentăm înainte și după antrenament?

Pentru fiecare antrenament este necesar să vă pregătiți. Cu 2 ore înainte de antrenament este obligatoriu să mâncați, după antrenament trebuie de consumat un cocktail de proteine iar după 1.5 – 2 ore trebuie să mâncați.

Multe persoane consideră că nu este corect de a consuma apă în timpul antrenamentului, care este părerea Dvs.?

Consumul apei în timpul antrenamentului – este o regulă obligatorie. Sarcina noastră este să ajutăm persoanele să ardă grăsimea și nici într-un caz să nu deshidratăm corpul.

Deshidratarea reduce metabolismul, încetinește procesele metabolice care afectează în mod direct pielea, sistemul de circulație a sângelui, astfel  se accelerarează  procesul de îmbătrânire.

Cum trebuie să alegem activitatea sportivă în așa mod ca să nu dăunăm sănătății?

Nu există un astfel de sport care dăunează sănătății! Remodelarea și tonifierea corpului este posibilă doar într-un centru sportiv.

De cît timp activați la Aquaterra?

La Aquaterra Wellness &Spa activez de la deschiderea clubului.

Sunt clienți, cu care colaborați mai mulți ani?

Desigur, majoritatea din ei. Sunt persoane cu care activez deja de 10-12 ani și îmi este greu să îi numesc clienți.  De-a lungul anilor, am devenit prieteni buni.

Cum credeți ați găsit vocația Dvs.?

Dacă astăzi cineva îm va spune să încep totul din nou, aș fi început totul de la început. Am 38 de ani, însă nu am lucrat nici o zi.  Eu petrec mult timp la locul de muncă, însă nu percep acest timp fiind lucru, atâta timp cât primesc doar bucurie și satisfacție de la procesul de muncă. Îmi place să fac oamenii fericiți!

Secretul succesului de la Serghei Iavița:

Nu amânați ziua în care veți începe să vă îmbunătățiți sănătatea și aspectul fizic. Vă așteptăm cu drag la Aquaterra WELLNESS & SPA! Pentru noi nu există nici o problemă de nerezolvat sau scopuri de neatins.

Foto: Natalia Shatova

Discuții