Aquaterra

Articole

4059

8 greşeli din cauza cărora arătaţi mai în vârstă: evitaţi-le!

Verificaţi dacă în această listă există şi „păcate” pe care le comiteţi şi dumneavoastră. Dacă da, acţionaţi!

1. Nu folosiţi primer

Dacă aţi făcut vreodată reparaţie, ştiţi că înainte de a a-i vopsi, pereţii trebuie neteziţi, de altfel vopseaua va sublinia chiar şi cele mai mici iregularităţi, puţin vizibile cu ochiul liber până la vopsire. La fel se întâmplă în cazul pielii: chiar şi ridurile minuscule devin mai vizibile după aplicarea fondului de ten. Şi, ca urmare – arătaţi cu 5 ani mai în vârstă. Vă ajută să evitaţi această neplăcere aplicarea unui „grund”, adică a primerului: el va umple toate micile iregularităţi, iar fondul de ten se va aplica ideal.

2. Nu vopsiţi sprâncenele

Dacă numele dumneavoastră nu este Lily Collins sau Cara Delevingne, lăsând sprâncenele namachiate vă adăugaţi 3-5 ani. Şi asta, pentru că sprâncenele late şi dese, intrate în modă în anii 2010, au devenit un simbol al tinereţii şi îngrijirii, în comparaţie cu sprâncenele subţiri şi ridicate a mirare, pe care şi le făceau mamele şi bunicile noastre. Chiar dacă nu smulgeţi sprâncenele, ci le lăsaţi în formă naturală, ele arată palide şi subţiri, de parcă v-aţi născut în prima jumătate a secolului al XX-lea.

3. Greşiţi la alegerea nuanţei fondului de ten

„Cu o nuanţă mai deschisă, cu 10 ani mai puţin”, acest slogan de la începutul anilor 2000 trebuie uitat urgent. Atunci când folosiţi un fond de ten mai deschis nu faceţi decât să accentuaţi imperfecţiunile pe care vreţi să le mascaţi. Şi o nuanţă prea închisă adaugă câţiva ani, pentru că la persoanele în vârstă pigmentarea este mai accentuată. Varianta ideală este crema care nu se observă deloc pe piele.  

4. Vopsiţi părul în aceeaşi nuanţă

Părul sănătos, tânăr şi puternic nu are niciodată aceeaşi nuanţă. Buclele de sus sunt mai arse de soare, altele se întunecă, de aceea, dacă nu vopsiţi părul, el nu este niciodată de aceeaşi culoare. Corespunzător, dacă vopsiţi părul în aceeaşi nuanţă, riscaţi să îl transformaţi într-o masă artificială, asemănătoare cu o perucă. Sau pare că vreţi să acoperiţi părul alb. Şi una, şi alta vă adaugă câţiva ani.

5. Folosiţi farduri sidefii  

Anii ’90 au trecut de mult! Fardul care întinereşte şi împrospătează faţa trebuie să fie abia vizibil şi să nu atragă atenţia prin sclipici. Cea mai bună alegere sunt fardurile cremoase.

6. Conturaţi ochii cu o linie prea lată

Liniile negre şi late vă îmbătrânesc vizual cu câţiva ani, deoarece ochii par mai afundaţi în cap. Vă place să vă conturaţi ochii? Desenaţi linii subţiri. Vă este greu să desenaţi linii drepte? Optaţi pentru creioane şi estompaţi puţin conturul.

7. Alegeţi nuanţele reci

Nuanţele reci se potrivesc unui număr foarte mic de tinere. De obicei, ele sunt blonde naturale, cu piele, ochi şi sprâncene de culoare deschisă. În cazul celorlalte femei, culorile reci adaugă câţiva ani, pe când cele calde, din contra, întineresc. 

8. Aveţi părul de aceeaşi lungime

În principiu, nu e nici o problemă în a avea părul tăiat în linie dreaptă, însă acest lucru „îngreuiază” coafura. Scările, straturile şi părul filat conferă look-ului prospeţime şi tinereţe. 

Sursa

Discuții