Aquaterra

Articole

1372

Iarna a venit în prag: pielea dumneavoastră este pregătită pentru temperaturile scăzute?

Iarna este aproape. Frig, vânt, temperaturi scăzute – în casă este uscat și cald, deoarece caloriferul încălzește, iar afară – umed și frig. Pielea suferă în aceste condiții extreme, își pierde  strălucirea, devine palidă, deshidratată, iritată. Am pregătit câteva sfaturi utile cum să vă pregătiți pielea pentru sezonul rece, ca să arătați bine, indiferent de vreme.

1. Schimbați crema și cosmetica

Vara puteți să vă limitați la un tonic și un fluid hidratant. Pielea în timpul iernii are nevoie de o îngrijire mai intensivă. Iarna se recomandă  o cremă nutritivă, nici un fel de gel sau seruri. O cremă cu o textură mai complicată, cu componente  mai grase, va asigura confort pielii, nu va permite întinderea, uscarea, exfolierea ei. Aplicați crema cel puțin cu o jumătate de oră înainte de a ieși din casă, ca să reușească să se îmbibe și, respectiv, să protejeze pielea de frig.

Produsele cosmetice, de asemenea, trebuie să fie pentru iarnă. Fondul de ten urmează să fie înlocuit cu unul mai gras. Fardurile de pleoape trebuie  să fie cremoase, care, spre deosebire de cele uscate, nu vor usca și mai tare pielea.   Pentru buze – în loc de luciu folosiți rujuri hidratante și nu uitați despre rujurile igienice grase.

2. Purtați mănuși

Multe persoane își amintesc de mănuși abia atunci când afară e un ger cumplit. Dar nu uitați că pielea mâinilor este foarte sensibilă și subțire și, chiar dacă nu este prea frig, aceasta se înroșește, se usucă și crapă. De aceea vă sfătuim să purtați mănuși și toamna.

3. Purtați mereu crema de mâini în geantă

Mâinile sunt primele părți ale corpului care trădează vârsta, de aceea nu uitați să le îngrijiți pielea gingașă. Ieșind din casă, folosiți o cremă hrănitoare. Pe parcursul zilei aplicați crema de mai multe ori (5-6 ori), ar fi bine după fiecare spălat pe mâini. Amintiți-vă regula  renumitei Coco Chanel:  crema pentru mâini trebuie să fie mereu în geantă. 

4. Nu stați culcată în cadă

Iarna vreți să stați culcată în apă fierbinte și să faceți un duș fierbinte, dar cosmetologii susțin că nu este bine. Apa fierbinte usucă și deshidratează pielea, în afară de aceasta „uncropul” cu săpun înlătură primul strat protector de piele, ceea ce o face și mai sensibilă față de factorii iritanți. E mai bine deci să faceți un duș călduț, nu foarte fierbinte, folosind un gel de duș hidratant și nutritiv, dar nu săpun. Imediat după spălare, aplicați un gel de corp hidratant. 

5. Respectați dieta

Este un fapt cunoscut că pielea este oglinda sănătății organismului. Se știe că pielea în timpul iernii își pierde strălucirea și devine iritată, pentru că primim puține vitamine din alimentele consumate. Pe lângă aceasta, în timpul rece organismul are nevoie de grăsimi, de aceea uitați de dietele hipocalorice, utilizați cât mai multe legume, pește, produse lactate. O alimentație sănătoasă va face pielea dumneavoastră să strălucească chiar și în perioada rece.  

Dacă veți crește consumul de citrice, verdeață și fructe de mare, pielea nu se va exfolia și nu se va usca, încetinind procesul de îmbătrânire și apariție a ridurilor mici. 

6. Beți apă

Iarna, când este frig, nu prea ne este sete, astfel că bem mai puțină apă decât vara. Dar pielea are nevoie de hidratare indiferent de anotimp. Apa elimină toxinele, crește elasticitatea pielii și ajută la regenerarea ei. Se recomandă să beți cel puțin    8 pahare de apă pe zi. Iar cantitatea de ceai, cafea și apă gazată trebuie limitată.  

7. Aveți nevoie de peeling

Faptul că pielea este acoperită de pulovere și pantaloni lungi, nu înseamnă că aceasta nu are nevoie de  îngrijire. Dermatologii vă îndeamnă să folosiți scruburi, ca să o pregătiți pentru iarnă. Astfel veți îndepărta particulele moarte, urmele de cosmetică,  veți îmbunătăți alimentarea cu sânge, textura și culoarea pielii. Nu uitați de tălpi – scrubul este util și pentru ele, face pielea  moale, nu permite să se usuce și să crape. 

Așadar, urmați aceste recomandări ca pielea să fie pregătită pentru sosirea gerurilor, ca să fie protejată și să „nu se sperie” de temperaturile joase!

Sursa

Discuții