Tartonii

Articole

1860

Gulaș unguresc

Gulașul este o rețetă tradițională din Ungaria: bucățele de carne de vită sau vițeluș, înăbușite cu slănină afumată, ceapă, ardei (paprică) și cartofi. Aceste bucate fac parte din categoria de supe mai groase. La începuturi, supa cu diverse adaosuri era mâncarea tradițională a păstorilor unguri și se pregătea în ceaune la foc deschis. 

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați carnea de vită cubulețe cu latura de 2 cm. Curățați ceapa, usturoiul și morcovul, tăiați-le mărunt și prăjiți-le în untură topită, timp de 6-7 minute.
2. Adăugați carnea, gătiții 10 minute. Adăugați paprica, chimenul, 1 pahar de apă și fierbeți la foc mic timp de 25 de minute, adăugând treptat apă până la 1 litru.  
3. Blanșați roșiile (puneți-le în apă clocotindă, așteptați puțin, apoi clătiți-le cu apă rece ca gheața) și curățați-le de coajă. Tăiați-le cubulețe mici. Cartofii tăiați-i cubulețe de mărimea cărnii. Condimentați gulașul cu sare și piper, adăugați cartofii, roșiile și frunza de dafin, fierbeți încă 20 de minute, până sunt gata cartofii.

Sursa

Spune prietenilor
Discuții