Extramed

Articole

2641

8 remedii neașteptate împotriva toxicozei în timpul sarcinii

Greața și accesele de toxicoză pot afecta serios primul trimestru de sarcină, iar uneori întreaga perioadă a acesteia. Dar nu trebuie să disperați și să răbdați stările matinale de rău. Vă vom povesti în continuare cum să luptați împotriva toxicozei și vă vom descrie câteva remedii neașteptate împotriva greții.

Vă reamintim că, pentru a scăpa de toxicoză în perioada incipientă a sarcinii, trebuie să evitați mâncărurile grase, condimentate și prăjite, să beți o cantitate suficientă de apă purificată simplă, să mâncați des, dar în porții mici. Acestea sunt regulile principale și respectarea lor este obligatorie. Ce mai puteți face? Citiți în continuare!

Remediu împotriva toxicozei: Apa caldă

Un pahar de apă caldă vă poate ajuta să calmați stomacul rebel. Tulburările digestive sunt foarte frecvente în timpul sarcinii, în special dacă ați mâncat mai mult sau v-ați permis alimente condimentate ori prăjite. Dacă acest lucru s-a întâmplat, nu uitați să beți un pahar de apă caldă.

Remediu împotriva toxicozei: Limonada cu puțină sare

Nu știm câte dintre gravidele care suferă de grețuri matinale vor fi de acord să încerce acest remediu împotriva toxicozei, dar adevărul este că el funcționează. Stoarceți o lămâie, adăugați apă, sare după gust și bicarbonat. Beți cu înghițituri mici! La început veți avea o senzație de râgâit, dar apoi greața va dispărea.

Remediu împotriva toxicozei: Frunzele de carry

Medicii ayurvedici ne propun să folosim sucul obținut din frunzele de carry, amestecat cu suc de lime și o cantitate nu prea mare de miere, pentru a evita apariția grețurilor matinale în timpul sarcinii. Mărunțiți aproximativ 20 de frunze de carry cu o cantitate mică de apă și stoarceți sucul. Amestecați-l cu 1 linguriță de lime și adăugați puțină miere după gust. Consumați acest amestec de trei ori pe zi, pentru a scăpa de grețurile de dimineață din timpul sarcinii.

Remediu împotriva toxicozei: Uleiul de eucalipt

Puneți câteva picături de ulei de eucalipt pe o batistă curată și, din când în când, inspirați aroma acestuia (sau de fiecare dacă când simțiți greață). Aroma plăcută a acestui ulei esențial vă va revigora și vă va ajuta să scăpați de toxicoză.

Remediu împotriva toxicozei: Balsam cu mentol și eucalipt

Balsamurile folosite la răceală (cu mentol și eucalipt) au o acțiune similară uleiului de eucalipt. Aromele plăcute de mentol și camfor, două ingrediente cunoscute ale majorității balsamurilor, au un efect calmant asupra stomacului și îl ajută în lupta cu toxicoza. În plus, sunt foarte comode! Puneți un borcănaș de balsam în poșetă și purtați-l cu dumneavoastră. La primele semne de toxicoză, scoateți-l și mirosiți-l!

Remediu împotriva toxicozei: Ceai de lemn dulce

Beți puțin ceai de lemn dulce. Cercetările arată că această băutură poate ușura grețurile și normaliza funcționarea burticii. Dacă ceaiul de lemn dulce vi se pare prea tare, încercați lemnul dulce zaharisit sau sub formă de picături.

Remediu împotriva toxicozei: Chipsurile de cartofi

Da, ați citit bine! Am vorbit anterior despre faptul că trebuie să evitați alimentele prăjite dacă aveți accese de grețuri sau vomă. Cu toate acestea, puteți consuma câteva – să zicem 5-10 – feliuțe de chipsuri. Acestea vă ajută să combateți grețurile prin producerea unei cantități excesive de salivă. Ronțăiți câteva, dar nu exagerați! Dacă nu vreți să mâncați chipsuri prăjite din comerț, încercați să le pregătiți acasă, în cuptor. În plus, asigurați-vă că ați ales o variantă simplă, cu sare. Mirodeniile, cașcavalul și alte arome sunt strict interzise!

Remediu împotriva toxicozei: Mango

Aceasta este, fără îndoială, cea mai bună soluție pentru a scăpa de grețurile matinale! O bucățică de fruct de mango proaspăt crud, cu un pic de sare, vă ajută să vă reveniți. Cu toate acestea, unor gravide gustul acestui fruct li se poate părea respingător. Dacă faceți parte din această categorie, optați pentru bucățele de mango crud zaharisite, pe care le puteți mesteca pentru a scăpa de greață. Însă înainte de a încerca, ar fi bine să consultați medicul!

Sperăm că unul dintre aceste remedii împotriva toxicozei vă va ajuta să vă simțiți mai bine și să primiți plăcere maximă de la această perioadă minunată din viața dumneavoastră!

Sursa

Discuții