Aquaterra

Articole

13523

De ce nu se îngraşă? 10 obiceiuri ale femeilor slabe

Fiecare dintre noi are prietene, colege sau vecine suple. Ele mănâncă orice doresc, cu toate acestea nu se îngraşă niciodată. De ce unele femei mănâncă fără a se îngrăşa?

1. Dorm suficient

Poate că ele se duc la culcare la 11 seara sau dorm până la 12, sau fac amiaza împreună cu copiii. Cel mai important este că ele nu suferă de deficit cronic de somn şi nu sunt nevoite să compenseze lipsa de energie cu ajutorul mâncării. Iar după cum ştim, pe primul loc printre gustările „energizante” sunt ciocolata, biscuiţii şi chipsurile. 

2. Nu îşi refuză mici plăceri

Mai ales că găsesc aceste plăceri nu doar în mâncare, ci şi în cele mai diverse sfere ale vieţii. Ele călătoresc (chiar şi pe distanţe scurte, în afara oraşului), găsesc timp pentru prieteni (dar nu stau în cafenele, ci merg la patinoar, parc sau film) şi hobby-uri interesante (şi  nu consideră că este ruşinos şi stupid să înveţi a cânta la 30 de ani). Atunci când aveţi mai multe metode de a vă bucura, vă lipsiţi mai uşor de deserturi.

3. Nu urmează niciodată diete stricte

Aceste femei nu îşi impun niciodată limitări drastice, de aceea niciodată nu se scapătă cu firea. Uneori pare că ele mănâncă orice vor, dar nu se îngraşă deloc. Pe de o parte, aşa este: ele îşi permit într-adevăr să mănânce orice doresc în acel moment, chiar şi tort. Însă, pentru că de luni nu trebuie să înceapă un nou regim, astăzi nu trebuie să mănânce tot ce încape. Iar aceasta înseamnă că vor mânca o bucăţică şi se vor opri. Pur şi simplu, pentru că acum nu mai vor să mănânce.

4. Nu se grăbesc

Ele mănâncă încet, savurând orice îmbucătură, conştient. Ele, la fel ca noi, ştiu că semnalul de saţietate ajunge la creier cam peste 20 de minute după ce ne săturăm. Însă, spre deosebire de noi, au decis să aplice în viaţă realizările ştiinţifice.

5. Îşi cunosc necesităţile

De ce unele se îngraşă, iar altele nu? Poate pentru că mănâncă de câteva ori pe zi în porţii mici. Sau pentru că iau masa de trei ori. Sau pentru că mănâncă copios la dejun. Sau pentru că beau dimineaţa o ceaşcă de cafea neagră şi mănâncă abia după câteva ore. Ideea este că ele nu urmează cu ochii închişi sfaturile nutriţioniştilor cunoscuţi şi antrenorilor de fitness, ci înţeleg cum trebuie să se alimenteze pentru a se simţi bine.

6. Mănâncă doar atunci când simt foamea

Ele nu îmbucă ţinând companie prietenelor, colegelor sau soţului doar pentru că stau alături, la masă sau nu au ce face. Un pahar de apă cu lămâie este, pentru ele, suficient.

7. Aleg produse „corecte”

Zahăr adevărat, lapte integral, iaurt şi brânză cu grăsime normală, unt – toate sunt mai gustoase decât înlocuitorii lor. Iar aceasta înseamnă că primiţi o plăcere mai mare chiar şi de la o porţie mică.

8. Le place să se mişte

Ele merg mult pe jos, sau se dau cu schiurile, sau practică dansurile latino-americane în fiecare seară (şi nu neapărat în compania soţului). Ele nu sunt nevoite să se convingă cu orele sau chiar zilele că este timpul să meargă la sală. Pur şi simplu ele au găsit genul de activitate care le place. 

9. Ştiu să facă faţă stresului

Ele lovesc cu înfrigurarea para de box, meditează, folosesc tehnici de respiraţie, practică terapia prin artă. Sau pur şi simplu spun imediat soţului ce nu le convine, fără să ţină emoţiile în interior. Oricum ar fi, ele ştiu să facă faţă stresului prin alte metode (mult mai eficiente) decât ciocolata.

10. Ştiu să se ţină în mâini

Da, oricât de trist este să recunoaştem, greutatea noastră depinde în mod direct de numărul de calorii consumate. Şi secretul principal al femeilor suple este că ele ştiu să ţină situaţia sub control atunci când observă 1-2 kilograme în plus. Ele nu se relaxează nici atunci când se mărită, nasc copii sau pleacă într-o călătorie gastronomică. Datorită acestui fapt ele nu permit variaţii mari de greutate, iar aceasta înseamnă că nu este nevoie de diete stricte sau antrenamente extenuante.

Sursa

Discuții