Trattoria della nonna

Articole

655

Chiftele mexicane de pește

Peștele este un produs foarte folositor și gustos. Iar din carne tocată de pește putem pregăti niște chifteluțe foarte fine și suculente, care pot servite nu doar la cină, ci și la mesele de sărbătoare. Rețete există o mulțime: putem pregăti chiftele cu legume, cu adăugarea diverselor crupe sau specii de pește. 

INGREDIENTE

  • 450 g de fileu de cod
  • 1 ceapă
  • 1 cățel mare de usturoi
  • 0,25 lingurițe de scorțișoară măcinată
  • 0,25 lingurițe de chimion măcinat
  • 3 feliuțe de pâine albă uscată
  • 1 ouă
  • 0,5 lime
  • 1 ardei roșu iute
  • 0,5 lingurițe de sare
  • 2 crenguțe de coriandru
  • ulei vegetal pentru prăjire

MOD DE PREGĂTIRE

1. Tocați mărunt, separat, ceapa și usturoiul.
2. Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie cu diametrul de 20 cm, adăugați ceapa și prăjiți 5 minute. Adăugați usturoiul, scorțișoara, chimionul și gătiți 30 de secunde. Mărunțiți 1 feliuță de pâine în robotul de bucătărie, amestecați cu ceapa. Mărunțiți restul de pâine.
3. Curățați peștele de oase. Îndepărtați semințele din ardei. Tăiați mărunt peștele, ardei și coriandru. Lăsați puțină verdeață pentru mai târziu.
4. Stoarceți sucul din lime cu ajutorul unui storcător.
5. Puneți într-un bol ceapa prăjită și usturoiul. Adăugați bucățelele de pește, ardei și coriandru. Turnați sucul de lime, un ou, sărați și piperați.

6. Formați din compoziția de pește 4 chiftele rotunde cu diametrul de 8 cm. Amestecați verdeața rămasă cu fărâmiturile de pâine, dați chiftelele prin acest amestec. Puneți chiftelele într-o formă pătrată și dați la cuptorul cu microunde pentru 10 minute (puterea nu mai mare de 700 W). Serviți cu salată verde.

Sursa

Discuții