historyhackers

Articole

784

Chec cu măsline, cașcaval și șuncă

Astăzi, 9 noiembrie, în Spania se desfășoară un festival al măslinelor. Deși la noi nu cresc măsline, timpurile când acestea erau considerate delicatese au trecut de mult. De aceea astăzi vom pregăti un chec cu măsline! Picant, rafinat și delicios, acest chec este potrivit atât pentru sărbători, cât și pentru cinele în familie. 

INGREDIENTE

  • 2,5 pahare de făină
  • 4 ouă
  • 150 g de cașcaval cheddar
  • 100 g de bacon
  • 200 g de șuncă
  • 100 g de măsline negre
  • 100 g de măsline verzi
  • 1 ceapă mare
  • 6 crenguțe de pătrunjel
  • 150 ml de vin alb
  • 100 ml de ulei de măsline
  • 1 lingură de unt
  • 1/2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de praf de copt

MOD DE PREPARARE

1. Încălziți cuptorul la 180 °С. Ungeți cu unt sau acoperiți cu pergament o formă dreptunghiulară pentru pâine cu dimensiunile de 12х20 cm.

2. Curățați și tocați ceapa. Tăiați baconul bucățele mici. Topiți în tigaie untul și prăjiți ceapa și baconul până se rumenesc. Lăsați să se răcească puțin.

3. Tăiați măslinele rondele. Tocați mărunt frunzele de pătrunjel. Șunca tăiați-o bucăți nu prea mari. Dați printr-o răzătoare mică cașcavalul.

4. Într-un bol mare bateți ouăle, vinul, uleiul de măsline și sarea. În alt bol cerneți făina și praful de copt, amestecați cu ingredientele lichide. Adăugați ceapa, baconul, șunca, pătrunjelul și măslinele, amestecați bine.

5. Turnați aluatul în forma pregătită și dați la cuptor. Coaceți checul 1 oră, verificați gradul de pregătire cu ajutorul unui bețișor de lemn. Când este gata, scoateți checul din cuptor și lăsați-l în formă pentru încă un sfert de oră. Apoi lăsați să se răcească puțin. Serviți checul cald sau rece.

Sursa

Discuții