Colibri

Articole

1186

Sos de mere

Sosul de mere este aproape ca o dulceață. Nu la fel de consistent și dulce, dar foarte delicios! El poate fi o completare perfectă pentru clătite și blinii, iar unii îl folosesc chiar și la carnea coaptă. În plus, sosul de mere poate intra în compoziția aluatului de tarte, checuri și muffin-uri.

INGREDIENTE

4 mere mari
120 g de zahăr
1/2 lingurițe de scorțișoară măcinată
150 ml de apă

MOD DE PREPARARE

1. Curățăm merele și le punem într-o cratiță. Adăugăm zahărul, scorțișoara și apa.

2. Punem la foc nu prea mare și fierbem, amestecând periodic, aproximativ 45-50 de minute. În acest răstimp merele se vor transforma într-un piure de consistență medie.

3. La dorință putem omogeniza cu ajutorul blenderului. Punem în borcane sterilizate și închidem ermetic.

Sursa

Discuții