Aquaterra

Articole

1868

Cum îngrijim unghiile după aplicarea ojei semipermanente?

Orice domnișoară visează la o manichiură rezistentă, care să se mențină nu doar  două zile, dar mult mai multe. Odată cu apariția lacului-gel, această dorință a devenit realizabilă.  Aplicată corect, oja semipermanentă rezistă până la 2-3 săptămâni! E exact ceea de ce avem nevoie pentru ritmul nostru nebun de viață. Însă, în pofida tuturor avantajelor, lacul-gel are și neajunsuri – provoacă fragilitatea, sensibilitatea, uscăciunea unghiilor etc. Restabilirea unghiilor după folosirea lacului-gel sau a altei soluții rezistente e posibilă printr-o îngrijire specială.

Vitaminele. În primul rând, bineînțeles, calciul. Este materialul constructiv pentru păr, oase și unghii. Pentru o restabilire mai rapidă, începeți să consumați  produse cu un conținut înalt de calciu înainte de îndepărtarea lacului: produse lactate, cașcaval, nuci. Un complex de vitamine cu un conținut înalt de zinc și fier vă va ajuta să recăpătați culoarea naturală a unghiilor, făcându-le rezistente și elastice. Apropo, există un șir de complexe de vitamine pentru păr și unghii. Ar fi bine să optați pentru ele. 

Băițe cu parafină. De fapt, această procedură minunată trebuie efectuată atunci unghiile când unghiile sunt curățate de lac. Sunt recomandabile pentru unghiile fragile. Parafina topită acoperă fisurile unghiilor, întărindu-le și oferindu-le un aspect sănătos. Un beneficiu adăugător: băile cu parafină întineresc pielea mâinilor. Parafina pentru procedură poate fi pregătită în condiții domestice, aveți nevoie do lumânare de parafină, pe care o veți topi  și răcori până la o temperatură confortabilă.

Manichiura. Dacă ați îndepărtat lacul-gel nu e cazul să umblați cu unghiile roase și scorțoase. Pentru un aspect plăcut, unghiile trebuie tăiate scurt (pe cât e posibil) și nivelate cu pila. Cu ajutorul acesteia veți elimina stratul deteriorat și le veți oferi un aspect mai îngrijit. Aveți grijă să îndepliniți treburile casnice după îndepărtarea lacului cu mănuși, ca soluțiile chimice folosite la menaj să nu ajungă pe unghii.

Îngrijirea cuticulei. În fiecare zi, dimineața și seara, ungeți cuticulele cu ulei de jojoba sau de caise. Acesta hidratează bine cuticulele și ajută la restabilirea structurii unghiilor și la eliminarea fragilității. De asemenea, puteți utiliza, cu regularitate,  uleiul  special pentru cuticule.

Băițe cu iod. În Internet puteți găsi multe rețete de băițe și măști, am selectat doar câteva. Prima – băița cu iod. Luați 200 ml apă, 2 linguri de sare și o lingură de iod. Afundați degetele în compoziția obținută înainte de somn pentru 15 minute. Peste noapte iodul se îmbibă  și nu rămân urme.

Uleiurile. Uleiul de măsline poate fi aplicat nu doar pe cuticule și unghii, dar și pe mâna întreagă, astfel fiind benefic nu doar pentru unghii. Folosiți, de asemenea, un amestec din vitaminele E și A, pentru mâini (adăugați câteva picături în crema de mâini). Veți obține două beneficii odată: veți restabili aspectul unghiilor și veți obține o piele moale a mâinilor. 

Masca de gelatină. O linguriță de gelatină se dizolvă într-un pahar cu apă fierbinte. Soluția se răcorește până la o temperatură normală și se bagă mâna în ea pentru 20 de minute. Gelatina întărește unghiile și îmbunătățește structura unghiilor.

Masca de lămâie. E prea tare să o numim mască. Trebuie doar să scurgeți suc de lămâie pe unghii și să așteptați. Puteți înlocui masca cu băița cu lămâie: adaugă în apă săricică de lămâie și așteaptă 15-20 de minute. După cum se știe, săricica de lămâie înălbește, iar vitamina C îmbunătățește structura.

Băițe cu sare de mare și mușețel. Decoctul de mușețel trebuie amestecat cu o linguriță de sare de mare și cu aceeași cantitate de ulei de măsline. Mușețelul calmează, sarea  de mare stimulează creșterea, iar despre efectul uleiului de măsline deja nu mai repetăm.  

După cum afirma Coco Chanel: „Mâinile sunt cartea de vizită a femeii, decolteul –buletinul, iar sânii – pașaportul.” Iar „o carte de vizită” este  ideală doar în cazul unor unghii îngrijite, frumoase și sănătoase.

Sursa

Discuții