Tartonii

Articole

1284

Supă de roșii cu dovleac

Acum este timpul perfect pentru a ne bucura de supe călduțe și a experimenta diverse feluri cu dovleac. Sperăm că această rețetă de supă de sezon vă fi pe gustul dumneavoastră!

MOD DE PREPARARE

1. Punem pulpele în cratiță, adăugăm o ceapă mică, crestată, și o frunză de dafin. Adăugăm crenguţa de cimbru și 2 căței de usturoi striviți. Turnăm 1,5 litri de apă, sărăm, punem la foc și aducem până la fierbere. Reducem focul până la minimum, îndepărtăm spuma și fierbem aproximativ 40 de minute, spumând ocazional, dacă este nevoie.

2. Scoatem carnea din bulion, îndepărtăm pielea și oasele, iar carnea o tăiem bucățele. Strecurăm bulionul, spălăm cratița.

3. Tocăm mărunt ceapa, tăiem țelina feliuțe subțiri, iar morcovul – cuburi mici. Încălzim în cratiță, la foc mediu, 1-2 linguri de ulei. Adăugăm ceapa, morcovul, țelina și călim, amestecând, 3-4 minute. Adăugăm dovleacul și cartofii tăiați cubulețe. Gătim, amestecând, încă 1 minut.

4. Adăugăm roșiile strivite împreună cu sucul.

5. Turnăm bulionul înapoi, condimentăm cu sare și piper, aducem la fierbere și fierbem la foc moderat până legumele sunt gata, aproximativ 20 de minute. Punem în supă carnea, precum și pătrunjelul tocat, ceilalți doi căței striviți și coaja de lămâie. Acoperim cu capacul, închidem focul și lăsăm supa 5-10 minute. Turnăm în farfurii și servim. Poftă mare!

Sursa

Spune prietenilor
Articole similare
Discuții