Aquaterra

Articole

2838

Mănuși la modă în sezonul de toamnă-iarnă

În perioada următoare nu ne vom putea lipsi de mănuși călduroase. Ele protejează pielea fină a mâinilor împotriva variațiilor bruște de temperatură, dar și completează ținuta vestimentară. Vă vom povesti pentru ce tipuri de mănuși să optați, ca acestea nu doar să vă încălzească, ci și să adauge un plus de stil imaginii dumneavoastră.

Mănușile de piele

Mănușile din piele sunt potrivite pentru o plimbare de toamnă prin parc. În acest sezon oferta de mănuși din piele este foarte diversificată: sunt actuale orice lungimi, culori și facturi. În vogă sunt mănușile din piele de reptile, atât naturală, cât și artificială.

Mănușile din piele pot fi purtate cu orice: cu geci îmblănite, cu haine de fâş, cu trenciuri sau blăniţe uşoare. Modelele de piele artificială sunt potrivite pentru începutul-mijlocul toamnei, iar cele de piele naturală – pentru sfârşitul toamnei şi iarnă. Şi asta pentru că modelele din piele artificială nu suportă temperaturile scăzute: ele devin rigide şi se pot acoperi de fisuri. Pielea naturală, în schimb, este mai rezistentă la frig.

Mănuşile tricotate

Mănuşile tricotate cu ochiuri mari sunt hitul sezonului. Deosebit de stilate sunt mănuşile lungi, care se potrivesc perfect cu hainele de exterior cu mâneci scurte sau trei sferturi, precum şi pentru doamnele care îmbracă, pe sub palton, haine cu mânecă scurtă. Un alt trend al sezonului sunt mănuşile garnisite cu blăniţă.

Mitenele

Mănuşile stilate fără degete nu se potrivesc pentru zilele friguroase, de aceea purtaţi-le la începutul toamnei. Mitenele conferă imaginii dumneavoastră o notă puţin obraznică. După culoare, combinaţi-le cu fularul, încălţămintea, căciula sau cureaua. Deosebit de populare sunt mitenele cu decor, de exemplu cu inserţii de dantelă, cu ciucuri, lănţişoare, broderie, strasuri sau chiar pietre semipreţioase. Cu cât mai multe detalii interesante, cu atât mai bine! Vă puteţi orienta atenţia şi spre mănuşile auto, pe care designerii vă invită să le purtaţi nu doar la volanul maşinii.

Mănuşile lungi

Trendul-cheie al sezonului sunt mănuşile lungi până la cot. Ele sunt destul de pretenţioase şi de nişă, dar se înscriu destul de bine în orice garderobă. De exemplu, mănuşile tricotate lungi pot fi purtate cu o haină de fâş, îndoind frumos partea de sus a mănuşii pe manşeta hainei. În plus, mănuşile lungi sunt un adevărat colac de salvare pentru deţinătoarele hainelor de exterior cu mâneci trei sferturi.

Mănuşile de blană

O temă aparte sunt mănuşile cu blană. În tendinţe sunt modelele din blană colorate, mănuşile cu un deget scurte sau mănuşile lungi cu aplicaţii de blană, care vor deveni nu doar un element de stil, ci şi o adevărată salvare pentru mâini în perioadele de ger cumplit.

Mănuşile cu un deget

În acest sezon ele pot avea orice lungime, culoare şi model. Imaginaţia dumneavoastră nu este limitată de nimic! Culori aprinse, printuri, accesorii – nu vă temeţi să experimentaţi. În vogă sunt şi mănuşile din blană de enot, vulpe, lamă, vulpe neagră sau vulpe polară. Mănuşile de blăniţă pot fi purtate cu paltoane de tweed, caşmir, precum şi cu blănuri sau haine de fâş. Tinerele active vor adora mănuşile stil sport, executate din materiale impermeabile.

Culorile şi decorurile la modă

Dacă e să vorbim despre culorile mănuşilor, în acest sezon se bucură de popularitate modelele de culori şi nuanţe aprinse: galben, verde, maro, bordo, oranj, roşu, alb, fuchsia, fistic, albastru-închis, zmeuriu, roz. Nu este dată uitării nici gama pastelată, în trend fiind şi astfel de culori ca: nisipiu, cafea cu lapte, roz-pal, gri-deschis. Pentru cele care preferă lucrurile clasice, designerii recomandă negrul, cafeniul sau bordoul-închis.

În calitate de detalii decorative în acest sezon se pune accent pe găurele, diverse cureluşe, tigheluri, catarame elegante, pene, ciucuri, strasuri şi pietre decorative.

Sursa

Discuții