Aquaterra

Articole

2164

Nu a fost să fie: 7 semne că parfumul nu vi se potrivește

Chiar dacă parfumul v-a plăcut mult la magazin, nu înseamnă că, la o utilizare frecventă, această aromă va fi „a dumneavoastră”. Un miros nepotrivit ne poate strica dispoziția, poate provoca dureri de cap sau reacții alergice. Am încercat să înțelegem pașii care trebuie urmați pentru a stabili dacă parfumul vi se potrivește sau nu. Așadar, verificați-vă parfumurile!

Le simțiți mult timp

Primul semn al faptului că parfumul a fost ales incorect este atunci când simțiți mirosul lui chiar și după 15-20 de minute de la aplicare. În acest răstimp, nasul ar trebui să se obișnuiască cu aroma, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, foarte curând mirosul va începe să vă irite și să vă deranjeze. Mai bine renunțați!

Strănutați de fiecare dată când îl aplicați

Vă sună cunoscut? Aplicați un parfum și totul este în regulă. Folosiți un altul și începeți a strănuta de parcă ați mirosit piper. Aceasta înseamnă că aveți o alergie la unul dintre componente și este mai bine să dăruiți altcuiva parfumul decât să faceți experimente cu organismul propriu.

Parfumul nu se potrivește stilului vestimentar

O tânără în ținută sport, cu adidași Nike, blugi mulați și sweatshirt care poartă o aromă orientală picantă sau una feminină, cu nuanțe dulci. O disonanță cam stranie, nu-i așa? Sau, din contra, o domniță minionă, în rochie, emană un miros clasic, potrivit doar pentru birou. Alegând un nou parfum, țineți cont de stilul dumneavoastră vestimentar, pentru a nu o da în bară. 

Parfumul are un alt miros pe piele decât pe blotter

Mulți parfumieri se indignează de faptul că magazinele le propun clienților să testeze creațiile lor pe blotter. O bucățică de carton nu va transmite niciodată aroma adevărată – aceasta se deschide treptat și doar pe piele, sub acțiunea căldurii ei și a mirosului natural. De aceea, pentru o alegere corectă, nu cumpărați niciodată parfumurile imediat – pulverizați pe piele și mergeţi la plimbare. Dacă mirosul vă place și după o oră de la aplicare, reveniți la magazin.

Aroma nu se potrivește cu anotimpul

O altă cauză a disconfortului produs de miros este necorespunderea lui cu perioada anului. Iarna, parfumurile cu miros pronunțat de prospețime, cu note marine sau citrice pot irita, este mai bine să optați pentru acorduri „calde” – orientale, pudrate, florale. Și din contra, vara astfel de mirosuri vor părea prea puternice, sufocante.

Suferiți de dureri de cap fără motive evidente

O migrenă fără o cauză evidentă poate avea o origine foarte simplă – aroma necorespunzătoare a parfumului. Mirosurile au o putere neobișnuită, ele putând provoca până și dureri de cap. Așa că dacă ați observat astfel de simptome, renunțați întâi la parfumul pe care îl folosiți – este posibil ca acesta să fie cauza primară!

Spre seară obosiți de miros

Dacă parfumul vi se pare destul de plăcut la începutul zilei, dar spre seară el este deja iritant și sufocant – și problema nu este că ați obosit și v-ați epuizat. Pur și simplu parfumul nu vi se potrivește: o compoziție ideală se combină cu mirosul natural și nu poate provoca nici un fel de emoții negative.

Sursa

Discuții