Tartonii

Articole

1723

Pilaf cu creveți de la Gordon Ramsay

Astăzi, 20 octombrie, bucătarii din lumea întreagă își sărbătoresc ziua profesională, tocmai de aceea am decis să vă prezentăm o rețetă a unuia dintre cei mai cunoscuți bucătari din lume – Gordon Ramsay. Restaurantele acestui cunoscut master-chef britanic au acumulat 16 stele Michelin. Această rețetă de pilaf cu creveți a fost prezentată de Gordon Ramsay în emisiunea culinară „The F-Word”, iar ajutorul lui în bucătărie a fost comediantul și prezentatorul irlandez Dara O'Briain.

MOD DE PREPARARE

1. Încălziți cuptorul aragazului la 200 de grade. Tăiați un cerc din hârtie de copt, care să acopere integral forma de copt rezistentă la temperaturi mari. Nu uitați să faceți o tăietură nu prea mare în centrul foii pentru a permite aburului să iasă. Apoi luați o cratiță și aduceți bulionul de pui până la fierbere.

2. În forma de copt încălziți uleiul de măsline, apoi adăugați chimionul, mirodeniile, coaja rasă de lămâie, ceapa și usturoiul tocate. Înăbușiți această compoziție la foc reduc în decurs de câteva minute, apoi adăugați orezul și amestecați bine. Condimentați cu sare și piper, înăbușiți câteva minute.

3. Turnați deasupra bulionul fierbinte și acoperiți cu foaia de pergament pregătită din timp. Dați la cuptor. Coaceți timp de 8-10 minute la temperatura de 200 de grade. Acest timp este suficient ca orezul acoperit de lichid să îmbibe tot bulionul și să se înmoaie.

4. Curățați creveții. După ce scoateți forma din cuptor, aranjați creveții deasupra într-un singur strat. Apoi dați iarăși la cuptor pentru alte 5 minute.

5. După ce scoateți forma din cuptor, lăsați bucatele să se pătrundă sub „capacul de hârtie”, apoi serviți cu spanac înăbușit. O altă variantă: adăugați la orez un amestec fructe de mare, de exemplu calmari mici, creveți tigru, bucăți de pește alb. 

Sursa

Discuții