Aquaterra

Articole

2884

Viața intimă în zilele critice

Lună de lună, în organismul femeii au loc schimbări. Pentru câteva zile se schimbă ritmul vieții, obiceiurile și comportamentului. Dar oare acesta este un motiv să renunțăm la sex? Cercetătorii contemporani nu au o opinie univocă referitor la utilitatea relațiilor intime în timpul menstruației. Haideți să vedem împreună dacă merită să ne limităm pe noi și partenerul în aceste zile.

Pentru unele cupluri, pauza de 3-5 zile nu este o problemă. Din contra, aceasta ajută la creșterea dorinței și atracției, pentru ca după „zilele critice” sexul să fie și mai bun. Dar există și cupluri care nu sunt pregătite pentru astfel de pauze îndelungate, iar aceasta înseamnă că experimentează în orice perioade. Și afirmă că acest lucru îi ajută să se înțeleagă și să se accepte mai bine pe sine și pe partener.

Puțină istorie

În multe culturi, femeia, în timpul menstruației, este considerată „murdară”. Ea nu are voie să intre în biserică, să facă ritualuri importante, să participe la anumite sărbători. Uneori femeilor li se interzice să se afle în anumite încăperi, să frecventeze locurile publice.

Această practică vine din timpurile străvechi. Pe atunci oamenii trăiau în peșteri sau așezări nu prea mari. În jur erau multe animale sălbatice care puteau simți mirosul sângelui de la distanțe de câteva zeci de metri. Tocmai de aceea femeile erau izolate în încăperi speciale timp de câteva zile, pentru a proteja comunitatea.

Însă astăzi, pentru majoritatea oamenilor sângele nu mai reprezintă un pericol de moarte. Prin urmare, s-a schimbat și atitudinea față de menstruație. Însă există în continuare anumite realități medicale concrete.

Dezavantajele sexului în zilele critice

Sângele este un mediu în care se dezvoltă prolific orice infecții. Tocmai de aceea sexul în această perioadă poate fi destul de periculos, mai ales dacă în organismul femeii există anumite dereglări. Astfel, în aceste zile candidoza se poate ușor transmite partenerului, precum și provoca inflamații. Dacă nu sunteți sigură de sănătatea dumneavoastră, suferiți deseori de dezechilibre ale microflorei, mai bine renunțați la sexul din timpul menstruației.

La fel de ușor se transmit, în acest mediu, și bolile venerice. Riscul de infectare crește semnificativ. În zilele critice este mai bine să nu acceptați relații intime cu persoane puțin cunoscute, pentru a nu vă pune în pericol sănătatea.

Sexul în timpul menstruației este o metodă ușoară de contaminare. În această perioadă este foarte importantă igiena ambilor parteneri, pentru că microorganismele pot ajunge în uter și pot declanşa diverse procese infamatorii. Contraceptivele de barieră în această perioadă protejează doar bărbatul, dar pentru femeie riscul este mult mai înalt.

Sensibilitatea femeii în această perioadă se poate schimba mult. La unele senzațiile se acutizează, la altele se inhibă. A doua variantă este mai periculoasă, pentru că femeia poate fi mai puțin sensibilă chiar și la durere, iar aceasta înseamnă că sunt posibile traume, deloc potrivite în acest proces delicat.

Regulile care trebuie urmate în timpul menstruației

Dacă ați decis că nu puteți renunța la sex, urmați câteva reguli simple:

  • Igiena este foarte importantă, de aceea începeți cu spălatul. Se recomandă folosirea unor produse speciale pentru zonele intime, care sunt potrivite atât pentru bărbați, cât și pentru femei.
  • În aceste zile puteți înlocui sexul clasic cu sexul oral. Folosind tampoane, puteți limita contactul partenerului cu eliminările vaginale și oferi plăcere unul altuia folosind mângâierile orale. Această variantă este potrivită pentru toți bărbații, deoarece nu există deloc contact cu sângele.
  • Trebuie să știți că după un contact sexual activ, precum și după orgasm are lor contracția pereților uterini, ceea ce sporește cantitatea scurgerilor. Însă datorită acestui proces menstruația se termină mai repede.
  • Sexul în această perioadă poate atenua spasmele dureroase. Și nu are nicio importanță ce metodă de satisfacere alegeți. Și seul anal poate îmbunătăți starea generală a femeii. Dar și aici nu uitați de igienă și vulnerabilitatea femeii.
  • Nu uitați nici de contracepție. Exisă păreri potrivit cărora în timpul menstruației femeia nu poate rămâne însărcinată. Desigur, probabilitatea este mult mai scăzută decât în alte perioade, dar ea totuși exisă. Mai bine să vă asigurați și să folosiți o metodă de contracepție decât să vă faceți griji pentru urmări.

Sexul în timpul menstruației este o decizie pe care trebuie să o ia fiecare cuplu în parte. Nu există interdicții stricte, de aceea totul depinde de sentimentele partenerilor, de atitudinea lor față de sânge și dorința de a experimenta. Dar nu uitați că siguranța și sănătatea trebuie să rămână mereu pe primul loc. Nu este bine să optaţi pentru condiții extreme, să renunțați la duș sau să vă întâlniți cu parteneri necunoscuți.

Sursa

Discuții