Aqua Terra sport scholl

Articole

3050

Ecaterina Mikitenko. Baia relaxantă pentru gravide: un remediu-minune în caz de tonus uterin, edeme și pentru pregătirea către naștere

De mult vreau să vă povestesc despre un remediu-minune care ne ajută în timpul sarcinii în caz de multe situații neplăcute. Este vorba despre baia relaxantă. Despre această metodă am aflat cu cinci ani în urmă și de câteva ori am folosit-o, când am avut nevoie. A funcționat întotdeauna! Încercați și Dumneavoastră!

Când baia relaxantă ne poate ajuta?

  • În caz de tonus uterin. O metodă ideală! Ajută la îndepărtarea tensiunii din partea de jos a abdomenului. Trebuie să stăm în baie aproximativ 30 de minute. În caz de tonus sever, puteți sta până la trei ore. Baia relaxantă poate fi luată 1 dată pe zi, atâtea zile cât este necesar.
  • În caz de edeme. În acest caz baia este, după importanță, a doua recomandare după consumul de apă. Am scris un articol separat despre edeme, dar aici voi face un rezumat. Cauza edemelor la gravide este, în majoritatea cazurilor, insuficiența de lichid în organism. Tocmai de aceea edemele dispar rapid dacă gravida începe să consume 3 și mai mulți litri de apă pe zi. De asemenea, în caz de edeme ne vine în ajutor baia relaxantă – organismul este capabil să absoarbă prin piele până la 1,5 litri de apă. Durata băii pentru remedierea acestei probleme este de 30-60 de minute.
  • În caz de risc de avort spontan în primele săptămâni de sarcină. Această recomandare este pentru femeile care au încredere în natură și în organismul lor, pentru că uneori sarcina este avortată dacă embrionul nu este viabil sau copilul are o anumită malformație ori este prea slab. Organismul scapă de o astfel de sarcină pentru a concepe un alt copil, sănătos. De aceea mulți specialiști sunt împotriva menținerii medicamentoase a sarcinii în primul trimestru. Odată, moașa Irina Martânova din Sankt-Petersburg mi-a spus: „Dacă sarcina este viabilă, baia relaxantă va ajuta la păstrarea copilului. Dacă sarcina nu este viabilă, baia relaxantă va ajuta organismului să rezolve singur această problemă.” În caz de risc de avort spontan în primul trimestru, durata băii relaxante trebuie să fie de 2-3 ore zilnic.
  • Pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate. Baia se numește relaxantă pentru că o ajută pe gravidă să facă față stresului, să se relaxeze și să se refacă. În acest caz baia poate fi luată de 1-2 ori pe zi de la 30 până la 60 de minute.
  • Pentru pregătirea pentru naștere. În ultimele săptămâni de sarcină puteți face băi relaxante zilnic, după cum simțiți nevoia.

Cum se face baia relaxantă?

Esența băii este crearea artificială a stării de imponderabilitate. Gravida se culcă în cadă astfel încât tot corpul să fie sub apă, cu excepția feței (urechile trebuie să fie sub apă!) și, maximum, a genunchilor. Burta trebuie să fie obligatoriu sub apă.

Temperatura apei trebuie să fie de 34-35 de grade. Senzația este între cald și rece. Este interzisă categoric ridicarea temperaturii peste 35,5 de grade! Dacă stați mai mult timp în apă și aceasta se răcește, puteți adăuga apă fierbinte până ajungeți iarăși la temperatura de 34-35 de grade.

Puteți face baie în apă simplă, fără alte adaosuri. Dar puteți adăuga sare de mare și ierburi permise în sarcină. Ascultați-vă inima și organismul și fiți sănătoase!

Sursa: www.mamamoldova.com

Discuții