Aquaterra

Articole

6047

Realitatea sexuală: cât de des trebuie să facem sex

Sexul regulat este garanţia nu doar a sănătăţii, ci şi a unor relaţii solide. Dar există oare un număr magic X spre care trebuie să tindă toate cuplurile pentru a fi fericite? Haideţi să vedem împreună.

Sexul zilnic

Pentru cei mai tineri de 25 de ani, sexul zilnic intră în lista treburilor obligatorii. Bifa „done” trebuie să fie pusă chiar dacă afară e cutremur. Aceasta se explică prin faptul că maximalismul şi pasiunea nu permit pauze nici măcar pentru o singură noapte. La fel se întâmplă şi la începutul unei relaţii. Dar dacă relaţiile dumneavoastră numără câţiva ani buni, iar vârsta este departe de 25, „Maratonul 365” este puţin probabil.

Acum câţiva ani atenţia publicului larg a fost atrasă de cartea lui Charla Muller şi Betsy Thorpe „365 de nopţi: Autobiografia intimităţii”. Aceasta vorbeşte despre viaţa unui cuplu cu o relaţie îndelungată, care a decis să facă sex zilnic timp de un an. Soţii afirmă că spre sfârşitul odiseei ei se simţeau mai fericiţi şi mai puţin stresaţi. Însă, în pofida acestor rezultate magnifice, specialiştii nu se grăbesc să recomande tuturor acest truc pentru restartarea unor relaţii sexuale „ofilite”. Există multe studii care demonstrează că sexul nu este echivalentul fericirii.   

Sexologii americani au propus partenerilor care făceau sex de 6 ori pe lună să dubleze această cifră. Rezultatele au fost catastrofice: nivelul de plăcere de la sex s-a redus până la un nivel critic. Prin urmare, cantitatea influenţează totuşi asupra calităţii.

Sexul de 3-4 ori pe săptămână

Rezultatele studiilor din anul 2004 au arătat că nivelul de fericire este direct proporţional cu intensitatea vieţii sexuale. Astăzi ştim că acest lucru nu este adevărat. În anul 20163 sexologul Pepper Schwartz împreună cu doi savanţi americani au demontat acest mit. Ei au desfăşurat mii de sondaje şi au determinat că sexul de 3-4 ori pe săptămână este varianta optimă. Dacă nu aveţi copii, sunteţi absolut sănătoşi, relaţiile dintre dumneavoastră sunt bune, atunci 3-4 poate deveni cifra dumneavoastră magică.

Sexul 1 dată pe săptămână

Expertul în sex Tracey Cox afirmă că majoritatea cuplurilor găsesc timp pentru sex doar o dată pe săptămână. Şi rezultatele ultimelor cercetări britanice confirmă cuvintele ei: majoritatea cuplurilor fac sex de cel mult 5 ori pe lună. Noutatea bună este că, potrivit statisticii, sexul săptămânal reprezintă în continuare norma. Specialiştii americani au intervievat 2400 de cupluri şi au determinat că partenerii care fac sex de 3-4 ori pe săptămână nu sunt mai fericiţi decât cei care găsesc timp pentru intimitate de 4-5 ori pe lună.

Această abordare permite partenerilor să facă dragoste doar atunci când ambii îşi doresc într-adevăr acest lucru şi sunt pregătiţi. Dar nu uitaţi că nu trebuie să aşteptaţi mult timp momentul potrivit: pauzele prea lungi nu aduc beneficii relaţiei dumneavoastră.

Lipsa sexului

Potrivit statisticelor, unul din patru cupluri în care partenerii au peste 50 de ani întrerupe complet viaţa sexuală. Specialiştii au intervievat câteva sute de persoane între 51 şi 58 de ani şi au obţinut rezultate interesante. 35% dintre respondenţi au afirmat că se simt fericiţi şi satisfăcuţi în relaţii fără sex. Este important însă ca ambii parteneri să fie fericiţi în căsnicie fără contacte sexuale, în caz contrar sistemul va da rateuri, mai devreme sau mai târziu.

Din păcate, nimeni nu poate analiza relaţia dumneavoastră din afară şi calcula numărul ideal X. Circumstanţele nu permit multor cupluri să respecte recomandările generale. Dacă aveţi trei copii mici şi mult de lucru, este greu de crezut că recomandările „sexuale” ale specialiştilor vă vor face mai fericiţi.

Există o singură întrebare la care trebuie să răspundeţi chiar acum: „Sunteţi amândoi satisfăcuţi de numărul de partide de sex?” Dacă răspunsul este pozitiv, înseamnă că vă mişcaţi în direcţia corectă.

Sursa

Discuții