Tartonii

Articole

1531

Chiftele de cartofi cu ciuperci

Chifteluțele de cartofi cu umplutură sunt gustarea preferată a copilăriei. O parte din umplutură poate fi înăbușită în frișcă, obținând astfel un sos delicios.

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeți cartofii cu coajă până se înmoaie. Clătiți-i cu apă rece, răciți puțin și curățați-i. Dați cartofii prin răzătoare, sărați.

2. Turnați 3-4 linguri de bulion de la cartofi peste griș și amestecați. Adăugați compoziția de griș peste cartofi, turnați amidonul și amestecați bine. Stropiți cu ulei și amestecați încă o dată. Lăsați aluatul de cartofi să se odihnească 20-30 de minute.

3. Între timp pregătiți umplutura: spălați și ștergeți ciupercile cu un șervețel, tăiați-le cubulețe nu prea mari. Curățați și tocați mărunt ceapa. Într-o tigaie adâncă încălziți la foc mediu puțin ulei, adăugați ceapa și prăjiți-o până se rumenește, timp de 7-10 minute.

4. Adăugați ciupercile, măriți focul și prăjiți până se evaporă tot lichidul. Dacă aveți ciuperci albe, fărâmițați-le în mașina de tocat și adăugați-le în umplutură. Condimentați cu sare și piper.

5. Cu mâinile ude faceți din aluatul de cartofi niște turtițe de formă rotundă. Puneți în mijloc umplutură de ciuperci și formați chifteluțe rotunde. Dați-le prin făină și prăjiți-le în ulei, cu capacul pus, până se rumenesc pe ambele părți. Serviți fierbinți.

Sursa

Spune prietenilor
Discuții