Aquaterra

Articole

2775

Regulile de alegere a lubrifianților sau totul despre gelurile de alunecare în dragoste

Sexul este una dintre plăcerile vieții pe care vrem să le prelungim. Însă nu întotdeauna lubrifierea naturală este suficientă pentru un maraton sexual prelungit, iar cu timpul femeia începe să simtă disconfort. De altfel, această problemă este ușor de soluționat, prin achiziționarea unor produse speciale, numite „lubrifianți”.

Ce tipuri de lubrifianți există?

Toate gelurile lubrifiante intime, pornind de la compoziția lor, se împart în trei tipuri: ele pot fi pe bază de apă, silicon sau ulei. Primii pe piața produselor intime au apărut lubrifianții de bază de ulei. Ei au o consistență densă, iar după utilizarea lor pe haine pot rămâne pete grase neplăcute. În plus, gelul pe bază de ulei nu poate fi utilizat împreună cu prezervativele sau jucăriile pentru sex confecționate din latex, pentru că distruge acest material. În prezent gelurile pe bază de ulei se utilizează destul de rar, deoarece au apărut variante de alternativă, moderne și eficiente.

Lubrifianții pe bază de apă sunt cei mai populari. Ei sunt relativ ieftini și pot fi cumpărați nu doar în farmacii, ci și la supermarketuri. În plus, gelul pe bază de apă poate fi folosit cu încredere împreună cu prezervativul, el nu provoacă reacții alergice și iritații și nici nu lasă urme. Mai mult, acest lubrifiant este folositor pentru organele genitale, hidratând și hrănind pielea. Însă există și un dezavantaj: lubrifiantul pe bază de apă se usucă repede, de aceea trebuie aplicat repetat la anumite intervale de timp.

Lubrifianții pe bază de silicon sunt o inovație pe piața produselor intime. În majoritatea cazurilor, ei au aspect de gel. Costul lor este destul de înalt, însă consumul este mult mai mic comparativ cu lubrifianții pe bază de apă. Chiar și o cantitate mică de lubrifiant pe bază de silicon, aplicat pe piele, permite obținerea unei alunecări ușoare, în plus se usucă mult mai greu. Lubrifianții pe bază de silicon sunt ideali pentru sexual anal, ei pot fi folosiți și în combinație cu prezervative. Însă acest gel, ca și lubrifianții pe bază de ulei, lasă urme neplăcute pe lenjerie.

Ce proprietăți au lubrifianții?

Lubrifianții pentru sex au diferite proprietăți, datorită cărora veți putea alege produsul care să corespundă scopurilor pe care le urmăriți:

  • Există lubrifianți cu efecte antiseptice, care ajută la vindecarea micilor fisuri și răni de pe tegumente. În plus, ei îndepărtează iritațiile și reduc riscul de infectare cu boli care se transmit pe cale sexuală.
  • Gelurile pentru sex anal au componente anestezice, în general uleiuri esențiale. Ele au o consistență densă, datorită căreia partenerii nu simt disconfort la practicarea acestui tip de sex.
  • Trebuie să știm că uleiurile esențiale care intră în compoziția lubrifianților pot provoca reacții alergice, de aceea specialiștii recomandă testarea prealabilă a lubrifianților. Pentru aceasta trebuie să îl aplicați pe partea interioară a cotului și să observați modificările pielii.
  • Puteți cumpăra lubrifianți cu diverse arome și gusturi. Lubrifianții aromatizați permit crearea unei atmosfere romantice, învăluind camera cu mirosuri plăcute. Iar lubrifianții cu diverse gusturi de fructe și pomușoare sunt folosite în special pentru sexul oral.
  • Există geluri speciale pentru prelungirea duratei actului sexual din contul reducerii sensibilității penisului, întârziind ejacularea.
  • O altă varietate de lubrifianți – anticoncepționali. Desigur, nu este cazul să îi folosiți ca produs de sine stătător pentru protejare, ci doar în combinație cu prezervativul. Astfel veți reduce semnificativ riscul unei sarcini nedorite.

Sursa

Discuții