Colibri

Articole

1336

Cocktail vitaminic din dovleac

Toamna nu este doar anotimpul ploilor și melancoliei, ci și al soarelui și vitaminelor! Astăzi vom turna soarele în pahare! Și fără nici un gram de alcool. O băutură gustoasă și folositoare, cu multe vitamine, recomandată chiar și copiilor și femeilor gravide. Apropo, celor care s-au încruntat la auzul cuvântului „dovleac” le recomandăm totuși să încerce, și abia apoi să tragă concluzii. Și asta pentru că vom obține un mix fără o aromă pronunțată de dovleac, dar cu toate proprietățile folositoare și vitaminele acestuia.

MOD DE PREPARARE

1. Pentru început vom alege dovleacul: este mai bine să o faceți la piață, dar nu la supermarket, în plus, optați pentru un bostan întreg în locul unuia tăiat felii. Fiți atente la codiță: cu cât mai proaspătă este tăietura, cu atât mai puțin timp a petrecut dovleacul în afara habitatului său obișnuit. Alegeți dovleacul cel mai proaspăt, chiar dacă cântărește mai mult decât aveți nevoie. Restul îl puteți folosi pentru alte rețete.

2. După ce am ales cel mai bun dovleac, putem pregăti ingredientele. Tăiem bostanul în două, îndepărtăm semințele, curățăm coaja. Apoi tăiem miezul în cubulețe de mărime medie. Concomitent, punem pe foc o cratiță cu apa și zahărul conform rețetei.

3. Imediat ce siropul începe să fiarbă, adăugăm dovleacul și lăsăm la foc mic timp de 5-7 minute. Dovleacul trebuie să se înmoaie (verificați cu o furculiță sau cu cuțitul), dar să nu se transforme în terci. Încercăm să păstrăm toate vitaminele, de aceea prelucrarea termică trebuie să fie delicată.

4. După ce dovleacul se înmoaie, scurgem conținutul cratiței printr-o sită. Siropul nu îl aruncăm, vom avea nevoie de el mai târziu. Răcim dovleacul și îl mărunțim cu ajutorul blenderului, până obținem o masă omogenă.

5. Trecem la portocale: pregătim un fresh cu pulpă. Putem folosi și suc la cutie. Turnăm fresh-ul de portocale în piureul de bostan, mai dăm o dată prin blender, pentru a mărunți bucățelele de portocală. Ajustăm consistența cu ajutorul siropului.

Punem cocktailul la frigider, iar după o oră ne putem delecta cu aroma și gustul neobișnuit al soarelui de toamnă!

Sursa

Discuții